Preteške vežbe

PRECENILI SE: Američka pešadija odustala od novih trening pravila!

Američka mornarička pešadija odustala je od novih pravila za fizičku spremu, koja su trebala da stupe na snagu ove godine

Planeta
> 13:16h

VAŠINGTON - Američka mornarička pešadija odustala je od novih pravila za fizičku spremu, koja su trebala da stupe na snagu ove godine.

Odluka je donesena nakon što više od 50 odsto žena u kampu za obuku u Južnoj Karolini nije uspelo da uradi minimalan uslov od tri zgiba.

Izveštaj o stanju fizičke spreme u bazi ponovo je izazvao diskusije o regulativi kojom je omogućeno ženama da služe na prvim borbenim linijama. U novembru 2012. godine, rukovodstvo mornaričke pešadije dalo je ženama rok od godinu dana da savladaju minimalnih tri zgiba, što je trebalo da stupi na snagu u januaru ove godine.

Pripadnica američke mornaričke pešadije i bodibilder En Bernard na video-snimku objasnila je kako se pravilno izvode zgibovi. Međutim, samo dva dana po ulasku u Novu godinu, oficiri su utvrdili da 55 odsto žena u bazi na ostrvu Paris u Južnoj Karolini ne mogu da urade minimalnih tri zgiba.

Usled zabrinutosti da bi nova pravila mogla da dovedu do pada broja regruta među ženama, uslov je ukinut na neodređeno vreme.