Foto: Reuters

Intervju, najbolji srpski sportista

Emir Bekrić: Ove godine želim da upoznam Di Kaprija i Vujičića

Svaki put zacrtam cilj koji nikome ne govorim i uvek ga ispunim. Isto je i sada!

Ostali sportovi
> 00:00h

Emire, majstore! Izabran je za najboljeg atletičara i sportistu Srbije u 2013. godini, zaprepastio je planetu bronzom u trci na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Moskvi, ali je i pored toga ostao - Emir Bekrić, student druge godine Alfa univerziteta, smer sportski menadžment, i sportista. Isti kakav je bio i pre fantastičnih ostvarenja, svoj i čvrsto na zemlji. Zamolili smo našeg asa da nam u jednoj rečenici opiše 2013. godinu. - Izazovna, bajkovita i senzacionalna! Zbog čega izazovna? - Zato što je veliki izazov biti favorit na Evropskom prvenstvu i opravdati tu ulogu. A bajkovita? - Zbog moskovske bajke. Ostaje nam još pojam senzacionalna. - Takva je bila zbog istorijskog uspeha srpskih atletičara. Postoji li nešto što biste promenili u 2013. godini? - Skinuo bih dva kilograma (smeh) pred Svetsko prvenstvo u Moskvi jer mislim da bi to donelo bolji rezultat. S kim ste dočekali Novu godinu? - Sa sestrom, koja je došla iz SAD i koju nisam video godinu dana. Sa devojkom i sa najbližim društvom u Beogradu. Šta vas čeka u sportskoj 2014. godini? - Balkanske igre, Evropsko prvenstvo, Kup Evrope za reprezentacije i Evropsko klupsko prvenstvo. Svako takmičenje je novi izazov i svaka medalja je veliki uspeh. A šta vi očekujete od nje? - Svake godine zacrtam cilj koji nikome ne govorim i uvek ga ispunim. Isto je i sada! Koga biste voleli da upoznate u 2014. godini? - Moram malo da razmislim... Uh, voleo bih da upoznam Leonarda Di Kaprija i obavezno Nika Vujičića.

Želja za čitaoce Kurira VOLITE SE, LJUDI Emir Bekrić imao je i novogodišnju želju za sve čitaoce Kurira i uopšte narod u Srbiji. - Ono što mogu da poželim je da volite i da budete voljeni. Da ste nasmejani, srećni i ispunjeni. Da budete uvek s najbližima i, naravno, da vas služi zdravlje. I da pratite malo više atletiku, molio bih! - poručio je simpatični Bekrić.

Budućnost PROMENA RITMA ZA BOLJE REZULTATE Najbolji srpski sportista ima jasne planove po pitanju taktike u njegovoj disciplini - trci na 400 metara s preponama. - Samo da promenim ritam i ustalim se u novom, koji će s godinama doneti još bolje rezultate. Mislite na broj koraka između prepona? - Da, baš to - zaključio je srpski as.