Ne voli meso

MORISI NAPAO DŽEJMIJA OLIVERA: Ako voliš meso, uguraj svoju decu u mikrotalasnu!

Zamislite da u večernjem izlasku sretnete nekog ko će vam reći kako voli krvoproliće, rezanje grkljana i nasilje, sumnjam da biste želeli s njim razmeniti brojeve telefona, napisao je muzičar

Pop kultura
> 15:46h

Kontraverzni rok muzičar Morisi smatra kako nema nikakve razlike između jedenja životinja i pedofilije. Za njega su i jedno i drugo oblici silovanja, nasilja i ubistva. Komentar kojim je izrazio ovakav stav napisan je kao odgovor na pitanje jednog obožavatelja, a može se pročitati na njegovom fan sajtu True To You.

"Ne želim da imam posla ni sa kim ko jede meso. Zamislite da u večernjem izlasku sretnete nekog ko će vam reći kako voli krvoproliće, rezanje grkljana i nasilje, sumnjam da biste želeli s njim razmeniti brojeve telefona", napisao je muzičar.

Odgovarajući na pitanja svojih obožavatelja, utvrdio je i kako je izrazito ponosan na to što mu je veliki broj ljudi relao kako su prestali jesti meso upravo zbog njegovih stavova o tome.

"Ako je Džejmi Oliver toliko oduševljen ukusom mesne hrane, zašto onda ne ugura neko od svoje dece u mikrotalasnu ?", napisao je Morisi.

Morisi je odavno poznat kao aktivista za prava životinja. Još 1985. godine sa svojim sastavom Smit snimio je pesmu "Meat Is Murder".