Foto: Reuters

Veruje u Amerikanku

NAVRATILOVA: Serena će osvojiti 20 gren slem titula

Ako ostane zdrava, nema sumnje da će dostići brojku od 20 titula. Znam kako je kad napuniš 30 godina, lakše povrede počinju da ti smetaju i želiš da uzmeš slobodan dan, rekla je slavna teniserka

Tenis
> 18:54h

ADELEJD - Bivša najbolja teniserka sveta Martina Navratilova rekla je danas da će Amerikanka Serena Vilijams osvojiti 20 gren slem titula u karijeri.

"Ako ostane zdrava, nema sumnje da će dostići brojku od 20 titula. Znam kako je kad napuniš 30 godina, lakše povrede počinju da ti smetaju i želiš da uzmeš slobodan dan. Serena izgleda sveže, i dalje je gladna pobeda, bez obzira na godine. Čini mi se da trenutno igra najbolji tenis", rekla je Navratilova novinarima u Adelejdu.

Mlađa od sestara Vilijams je najuspešnija od aktivnih teniserki po broju osvojenih titula na velikim takmičenjima. Trenutno prva igračia sveta osvojila je 17 gren slemova u singlu, 13 u ženskom dublu i dve u mešovitom dublu.

Navratilova je tokom karijere osvojila 18 gren slem tutula, a rekord drži Australijanka Margaret Kort sa 24, dok je u Open eri najbolja Nemica Štefi Graf (22).