Foto: Shuterstock

Aromatično pile

Recept dana
> 00:00h

Sastojci 1 celo pile so i biber malo brendija ili vinskog sirćeta 3-4 kašike maslinovog ulja 1 čen belog luka nekoliko grančica majčine dušice 2 kašike soja sosa 3 kašike meda 1 limun šaka naseckanog peršuna Priprema Nasecite pile na komade, pa ga posolite i malo pobiberite. Zagrejte ulje na tiganju, pa prepržite na jakoj vatri komade piletine s naseckanim belim lukom i majčinom dušicom dva-tri minuta. Prelijte piletinu s malo brendija ili vinskog sirćeta i dinstajte dok se količina tečnosti ne smanji na pola. Prelijte soja sosom i dodajte med, pa sve lagano promešajte da se sve sjedini. Dodajte malo tople vode i kriške nasečenog limuna. Kuvajte sve dok sos ne postane gust kao sirup (oko deset minuta). Pospite jelo peršunom, pa ga poslužite.