Kurir daje ideje producentu iz Los Anđelesa

SVETSKI FILMSKI HIT: U Holivudu ceo zemunski klan!

Za Oskara: Ukoliko Čume pristane da se o njegovom životu snimi film, moraće da se okupi ozbiljna glumačka ekipa da tumači one koji su na bilo koji način povezani s njim

Pop kultura
> 20:04h

Biće bolje nego „Kum“ 1, 2 i 3! Nakon što je filmski producent iz Los Anđelesa srpskog porekla izrazio želju da snimi film o Ljubiši Buhi, u kojem bi bila prikazana manje poznata strana njegove ličnosti, digla se velika prašina i svi se pitaju da li će kontroverzni biznismen prihvatiti taj izazov. Čume i njegova supruga Ivana za Kurir su izjavili da će odlučiti o tome tek kad budu pročitali scenario, pa je još neizvesno da li će filma biti. Prema najavama, Buhu bi tumačio Endi Garsija, a mi smo se pozabavili time ko bi još od holivudskih zvezda mogao da se „uvuče u kožu“ srpskih kontroverznih likova iz devedesetih godina. Šeron Stoun će se možda pojaviti na filmskom platnu u ulozi Ivane Buhe. S obzirom na to da bi kinematografski poduhvat producirao čovek koji inače sarađuje sa oskarovcima, nema sumnje da bi tumačenje celog „zemunskog klana“ bilo povereno najjačim glumačkim imenima.

Rasel Krou - Dušan Spasojević Šiptar Dušana Spasojevića Šiptara bi na ekranu mogao da „oživi“, recimo, borbeni Rasel Krou, koji se do poslednjeg daha predaje svakoj svojoj ulozi i odlično ume da gine na filmu. Njegova mišićava građa umnogome odgovara pojavi kakva je bio ovaj član kriminalne grupe osumnjičen za planiranje atentata na premijera.

Kevin Spejsi - Mile Luković Kum Drugog „zemunca“ koji se pominje u okviru dogovora o atentatu mogao bi da tumači Kevin Spejsi. Mile Luković Kum, koji je poginuo zajedno sa Šiptarom, još jedan je iz ekipe koji bi zasigurno bio neizostavan u pomenutoj filmskoj priči i ta uloga bi morala biti poverena nekom veoma iskusnom glumcu.

Nikolas Kejdž - Zvezdan Jovanović

Bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Zvezdana Jovanovića mogli bismo da gledamo u obličju akcionog junaka Nikolasa Kejdža. Bila bi prava avantura videti kako se Kejdž snašao odslikavajući karakter jednog od članova zloglasnog klana iz Zemuna.

Sigorni Viver - Ljiljana Buha I Ljiljani Buhi, bivšoj Čumetovoj ženi, kojoj je suđeno zbog pokušaja ubistva trovanjem, verovatno bi zapalo značajno mesto u filmu. Nju bi možda najverodostojnije dočarala Sigorni Viver, koja je tri puta bila nominovana za Oskara.

Dolf Lundgren - Milorad Ulemek Legija Švedski glumac koji se zahvaljujući svojoj građi i dobro izvajanim mišićima već pokazao kao odlično rešenje za uloge vojnika, plaćenika i borilačkih majstora, mogao bi odlično da legne i kao dvojnik Milorada Ulemeka Legije. Bivšeg komandanta „crvenih beretki“ možda niko drugi u Holivudu ne bi ni mogao tako dobro da dočara kao Lundgren.

Leonardo Dikaprio - Dejan Milenković Bagzi Uloga Dejana Milenkovića Bagzija bila bi adekvatna za Leonarda Dikaprija, koji veoma dobro ume da se transformiše - od dečaka do ozbiljnih kriminalaca. Oni koji poznaju ovog člana „zemunskog klana“ tvrde da između Dikaprija i njega mogu da se nađu fizičke sličnosti.