Foto: Zoran Saponjic

Počinje Kustendorf, Kusta sprema atentat!

BERENIS STIGLA KOD KUSTE: Očarana sam Srbijom!

Očarana sam prelepim predelima Srbije koje sam videla iz helikoptera. Jedva čekam da gledam filmove u ovom ambijentu, rekla je Berenis

Pop kultura
> 00:00h
FOTO: Zoran Saponjic
FOTO: Zoran Saponjic
FOTO: Zoran Saponjic
FOTO: Zoran Saponjic
FOTO: Zoran Saponjic
FOTO: Zoran Saponjic

MEĆAVNIK - Glumica Berenis Bežo, oskarovka, zvezda nemog filma "Glumac", stigla je oko 15 sati na Mećavnik, helikopterom pravo iz Beograda i već je - ulepšala ovogodišnji Kustendorf!

"Očarana sam prelepim predelima Srbije koje sam videla iz helikoptera. Jedva čekam da gledam filmove u ovom ambijentu", rekla je Berenis pošto je izašla iz helikoptera i dočekana tradicionalno - hlebom i solju.

Nekoliko minuta posle Berenis, drugim helikopterom, na Mećavnik je stigao još jedan oskarovac, Spilbergov snimatelj Januš Kaminski, čovek koji je stajao iza kamere u "Šindlerovoj listi", "Spasavanju redova Rajana" i drugim filmskim hitovima slavnog Amerikanca.

Od juče na Mećavniku je i, opet oskarovac, Iranac Asghar Farhadi, režiser filma ’’Razvod’’. Farhadi i Kusta juče su dan prekraćivali dugim razgovorima na Mećavniku koji polako hvata festivalsku atmosferu. U ovim trenucima, na Mećavnik stiže Bora Čorba.

Za dva sata je otvaranje Kustendorfa, za koje Kusta sprema pravi – spektakl – koreografsku sliku atentata na Franca Ferdinanda u Sarajevu. Za otvaranje već se spremaju kulise, Drvengrad se pretvara u ulice Sarajeva 1914.