Foto: Marina Lopičić

Kamere zabeležile ubistvo životinja

UHVAĆEN NA DELU: Komšijama otrovao psa, mačku i kokoške?

Nakon što je Slobodan Bogdanić u komšijsko dvorište ubacio, kako sam kaže, hranu, labrador Arni uginuo je u teškim mukama

Beograd
> 19:42h
Stravičan prizor... Otrovane životinje bačene u kontejner FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
1.Bogdanić prilazi psu FOTO:
2.Odlazi nakon što mu je nešto bacio FOTO:
3.Vraća se na mesto zločina FOTO:

BEOGRAD - Bezdušno! Potresni snimak koji je pre tri dana osvanuo na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako muškarac truje psa koji samo nekoliko minuta kasnije umire u teškim mukama, uzburkao je srpsku javnost. Naime, kamera s kuće u Ulici Nikole Zrinjskog u Surčinu zabeležila je na Bogojavljenje čoveka koji daje nešto psu u komšijskom dvorištu, a ubrzo nakon toga pas umire. Potom se vraća na mesto zločina, a kad se uverio da je pas mrtav, ostavlja neku kesu i odlazi. Snimak je odmah postavljen na Jutjub i od tada izaziva gnev, prezir i želju za osvetom hiljade ljudi koji su imali prilike da na društvenim mrežama vide ovaj neljudski čin. Najteže je vlasnicima psa, ali i jedne mačke i četiri kokoške koje su tom prilikom stradale, a situaciju pogoršava činjenica što je reč o njihovom najbližem komšiji i kućnom prijatelju. Kamere sve snimile - Kad smo tog jutra zatekli mrtvog Arnija, našeg labradora kog sam dobila za rođendan pre tri godine, prvo smo pomislili da se zadavio koskama. Međutim, kad smo nakon njega videli mrtve kokoške razbacane po dvorištu, a zatim i mačku, znali smo da je otrovan - navodi Jelena Š. i dodaje da su se odmah setili da je vlasnik kuće koja se nalazi preko puta njih nedavno instalirao kameru. Najavili protest Usledio je još veći šok. Na snimku prepoznaju Slobodana Bogdanića koji živi u susednom dvorištu. Jelenin otac Dragoljub kaže da mu nije jasno zašto je to uradio. - Posećujemo se, odlazimo jedni drugima na slavu! Ne znam zašto, pogotovo zato što je Arni bio pas kog su svi mnogo voleli. Bio je bezopasan, druželjubiv, lep. Deca su obožavala da se igraju s njim. Bio je čudo, sve je razumeo, samo sam čekao kad će da progovori - neutešan je Dragoljub, kome je najveći problem što je ulica puna dece, a ne znaju koji otrov je u pitanju. Fondacija za zaštitu životinja FAPS podnela je krivičnu prijavu MUP Srbije PO Surčin protiv izvršioca. Meštani Surčina za danas su najavili protest zbog ovog nemilog događaja.

Kune se NISAM JA, SINA MI JEDINCA! Slobodan Bogdanić (56), osoba koja se vidi na snimku, za Kurir je ispričao sasvim drugu priču. - Imam mačke koje sam pošao da nahranim nekim mesom koje je preostalo od Božića. Ostala su mi dva parčeta koje sam odneo Arniju. Posle nekih pola sata, komšijama sam kao i ranijih dana, ostavio kesu sa starim hlebom. Pas je tad još uvek bio živ - rekao je Slobodan i zakleo se u život svoga sina jedinca. Dodao je da bi voleo da se utvrdi od čega je pas preminuo jer od njegove ruke sigurno nije, a kao alibi mu služi činjenica da nikad nije posedovao otrov.

http://www.youtube.com/watch?v=bmdwKmQZT7o