Foto: Nebojša Mandić

Na lečenju

OTAC MALOG GOJKA: Noga me manje boli, našim mukama se bliži kraj

Ne znam koliko ću ostati, ali bih voleo da se što pre ovo reši kako bih se vratio sinu. Gojko je bio ovde i video gde ležim. Drago mu je što se oporavljam i da se naše muke polako rešavaju, rekao je Petar

Društvo
> 14:10h

BANJALUKA - Petar Đurić iz sela Ljeljenča, kod Bijeljine, uspešno se oporavlja na lečenju noge u hiperbaričnoj komori u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Petar kaže da se osjeća dobro i da ga noga manje boli, kao i da je zadovoljan uslugom u Zavodu.

"Juče sam bio prvi put u komori i osećam se dobro. Doktori i sestre su dobri prema meni i brinu se o mom zdravlju. Mogu da se krećem uz pomoć štaka, ali mnogo lakše nego pre, kada su bolovi bili nepodnošljivi", rekao je ovaj čovek, čija je priča o njegovom osmogodišnjem sinu Gojku, koji sa brine o njemu, potresla javnost.

Gojkov otac naglašava da mu preporučuju ostanak u Zavodu 30 dana, ali to sve zavisi od lečenja, koje je u toku.

"Ne znam koliko ću ostati, ali bih voleo da se što pre ovo reši kako bih se vratio sinu. Gojko je bio ovde i video gde ležim. Drago mu je što se oporavljam i da se naše muke polako rešavaju", rekao je Petar.

On naglašava da više neće raditi u šumi, gde je pre dve godine i povredio nogu tako što je preko nje palo stablo, te dodaje da mu je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, obećao posao u Gradskoj upravi.

Đorđe Ćejić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, rekao je da Petar zasad dobro podnosi terapiju koja će mu pomoći u oporavku noge.

"Petar je primljen na naše odeljenje po preporuci lekara iz bijeljinske bolnice i uključen je u program hiperbarične oksigenoterapije. Cilj terapije je da smanji otok noge i poboljša cirkulaciju, a zasad ima dobru reakciju na terapiju, koja će se provoditi po standardnom protokolu", kazao je Ćejić.

On dodaje da ovakva terapija podrazumeva tretman u izmenjenim uslovima sa čistim kiseonikom, pod pritiskom koji odgovara pritisku na dubini od 10 metara ispod mora.

"Ova terapija ima cilj da poboljša perifernu cirkulaciju i smanji otok na nozi. Ne možemo reći sa sigurnošću koliko će trajati terapija, jer to sve zavisi od ponašanja pacijenta i reagovanja na istu", kazao je Ćejić.