Žandarm povređen na straži

ZAPOČEO OBRAČUN: Vehabija iz Norveške ubijen dok je pucao na policajce!

Motiv nepoznat Knut Teisnes Stanojevski, za koga se spekuliše da je vehabija, napao pripadnike Žandarmerije i granične policije, koji su uzvratili

Crna Hronika
> 16:44h

PREŠEVO - Krvavi okršaj! Državljanin Norveške Knut Teisnes Stanojevski (39), za koga je Policijski sindikat Srbije rekao da je pripadnik vehabijskog pokreta, ubijen je juče posle napada na pripadnika Žandarmerije Branka T. (42) u Preševu! On je, kako se saznaje, nastradao tokom razmene vatre s pripadnicima Žandarmerije i granične policije u naselju Železnička stanica u Preševu, posle potere koja je usledila nakon što je vehabija pokušao da ubije jednog žandarma. Napad bez povoda Incident se dogodio juče oko 7.40 ispred Doma mladih, u kojem je smeštena kuhinja koju svakodnevno koriste pripadnici Žandarmerije. - Bez ikakvog povoda, napadač je prišao i udario ciglom u glavu žandarma Branka T. koji je u tom momentu bio na stražarskom mestu. Posle udarca vehabija je žandarmu oteo automatsku pušku i u nameri da ga ubije ispalio je nekoliko metaka u njegovom pravcu. Na sreću, nijedno zrno nije pogodilo pripadnika MUP - kaže izvor Kurira iz istrage. Prema rečima našeg sagovornika, žandarma su od sigurne smrti spasle kolege iz granične policije koje su se minibusom vraćale s redovne smene. Oženjen Makedonkom - Norvežanin je ispalio nekoliko metaka i prema policijskom vozilu, a zatim je počeo da beži do kuće u kojoj je živeo u Preševu. Sve vreme je pucao u pravcu policajaca. Stigao je do svoje kuće i tamo se zabarikadirao, a kad su došli pripadnici granične policije i Žandarmerije, počeo je da puca na njih. Međusobna razmena vatre trajala je nekoliko minuta i u njoj je Knut ubijen - otkriva izvor iz istrage. Prema nezvaničnim informacijama, norveški državljanin bio je oženjen makedonskom državljankom, s kojom je živeo u Preševu. U ovom napadu žandarm je zadobio teže povrede glave, a meštani Preševa kažu da je Knut Teisnes Stanojevski imao psihičkih problema.

Policijski sindikat Srbije POHVALE ZA HRABROST KOLEGA Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, pohvalio je pripadnike granične policije i Žandarmerije. - Želimo da podsetimo javnost na opasnosti s kojima se naše kolege iz Žandarmerije i granične policije suočavaju svaki dan na jugu Srbije, te da pohvalimo njihovu požrtvovanost i hrabrost kolega - kazao je Mijailović.