Foto: Zorana Jeftić

Analiza

BOGDAN OBRADOVIĆ ZA KURIR SPORT: Fenomenalni Vavrinka

Kao treći igrač planete Vavrinka će sada na sve načine, što je sportski i realno pokušati da dosegne vrh ATP liste. On to definitivno može, kaže selektor srpskih tenisera

Tenis
> 23:50h

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, koji ekskluzivno za čitaoce „Kurir sporta“ analizira Australijan open, oduševljen je ne samo činjenicom da je Stanislas Varinka u finalu savladao Španca Rafaela Nadala, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 već i konstantom kojom je Švajcarac odigrao čitav turnir.

Vavrinka je održao nivo igre i čitav turnir imao stabilnost, koja mu je donela trofej. Švajcarac je održao, čak i podizao nivo igre, savladao Đokovića, Berdiha i Nadala i došao do treće pozicije na svetu.

Rekao bih zasluženo. Jer Sten, već dugo igra veoma dobro, ali u prošloj sezoni rezultati koje je postizao nisu bili ekvivalentni onome što je pokazivao na terenu. Sada je sve došlo na svoje mesto i mislim da će se i njegovi prioriteti malo promeniti.

Kao treći igrač planete Vavrinka će sada na sve načine, što je sportski i realno pokušati da dosegne vrh ATP liste. On to definitivno može.

Još nešto. Vavrinka stiže na duel Dejvis kupa sa Srbijom i mene njegova forma ne brine. Jer prvo, on u dva singla može da osvoji samo dva od potrebna tri poena, što znači da i ako tako bude sve ostaje otvoreno, a drugo biće jako umoran i suočen ne samo sa vremenskom razlikom već i adaptacijom na novi teren, uslove... Dolazi nam veliki igrač, ali se ne plašimo.

Reč – dve o Nadalu. Još na turniru u Dohi videlo se da nije u formi od prošle sezone, a imao je probleme i sa povredama. Ipak, kao veliki šampion nije hteo da preda meč niti da pričao o tome, jer je svestan da će od svega što smo videli u Melburnu upamćeno ostati samo da je Stanislas Vavrinka pobedio Novaka Đokovića, Tomaša Berdiha i Rafaela Nadala i osvojio prvi Gren slem u karijeri“, rekao je Obradović.