Foto: Saša Pavlić

S ovim fondom igrača ne može da se izdrži pakleni ritam

Vujanić: Partizan hitno nešto mora da promeni!

Povrede su posledica umora, u klubu neke stvari treba da se rade drugačije jer ovako neće biti dobro, kaže legendarni plej

Košarka
> 00:00h

Bitan je oporavak. Bivši košarkaš Miloš Vujanić, koji je i sam doživeo rupturu ukrštenih ligamenata, smatra da je razlog učestalih povreda u Partizanu umor igrača. Njima je svakako potrebno više odmora jer u toku sezone imaju veliki broj utakmica. Bivši pomoćnik Duleta Vujoševića u toku igračke karijere imao je dve slične povrede, te odlično zna kroz šta trenutno prolaze pojedini košarkaši crno-belih. Mnogo je 80 mečeva - Igračima treba više odmora jer tokom sezone imaju više od 80 mečeva, što je mnogo. Ukrštanje prednjih ligamenata u 70 odsto slučajeva je posledica umora. Treba napraviti balans između odmora i treninga, a u današnje vreme mora se više računa voditi o oporavku - kazao je Vujanić. Poslednjih dana spekuliše se da velika odgovornost pripada Dušku Vujoševiću, za kog smatraju da previše forsira igrače na treninzima. Dule traži maksimum - Partizan je stvarno u kratkom periodu zadesio peh s povredama igrača, a Dule je poznat kao trener koji voli da se igrači daju maksimalno na treninzima. Teško je nešto reći o čoveku koji je osvojio toliko trofeja za Partizan, ali očigledno da nešto mora da se menja, i to hitno. U suprotnom, neće biti dobro. Dok je bio profesor Koprivica u klubu, takve stvari se nisu dešavale. Današnje treninge treba prilagoditi savremenoj košarci jer igrači imaju veliki broj utakmica u toku sezone, što automatski prouzrokuje i veći broj povreda - zaključio je Miloš Vujanić, čovek bogate karijere, koga su povrede sprečile da bude još uspešniji.

Teška povreda u Grčkoj... Miloš Vujanić u dresu Panionisa

Vujošević tvrdi ŽELE DA NAM OTEŽAJU POSAO Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da mu je teško pala povreda Dragana Milosavljevića: - Najteže mi je pala povreda Dragana Milosavljevića. Vidim da ima mnogo zabrinutih zbog zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa. Ima i onih nervoznih, koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova komplikovana situacija bude još teža.

Sreća u nesreći DOBRO JE ŠTO SU OVI MOMCI MLADI Miloš Vujanić kaže da zbog ukrštanja prednjih ligamenata pauze traju od šest do osam meseci, ali da je tu najvažnije prebroditi mentalnu barijeru. - Može i ranije, ali optimalni oporavak traje do osam meseci. Ipak, igrači i kad se vrate na parket imaju psihičku barijeru, i tek posle godinu dana može se reći da su mentalno preboleli ovu tešku povredu. Za ove momke dobro je to što su mladi, najgore je kad te taj peh zadesi u 26. ili 27. godini - poručio je Vujanić.