Foto: Saša Pavlić

Iskusni stručnjak o vaspitnoj meri

Ranko Žeravica: Vujošević i Bogdanović su u sukobu od ranije!

Siguran sam da je Vujošević izbacio Bogdana iz tima zbog nečeg drugog, a Bogdanovićevo šutiranje reklame je prelilo čašu

Košarka
> 00:00h

Svaki trener ima svoje metode. Iskusni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica rekao je da ne bi odstranio košarkaša Partizana Bogdana Bogdanovića posle šutiranja reklame, napominjući da trener crno-belih Duško Vujošević sigurno ima razloge zašto je to uradio. Bek Partizana je u meču sa MZT udaljen iz tima zbog nedoličnog ponašanja između dva poluvremena. - Dule se pridržava svojih principa i stvarno ne znam koja je pozadina tog događaja. Siguran sam da Bogdanović nije udaljen iz ekipe samo zbog šutiranje reklame, već su to neki dublji razlozi, koji traju duže vreme - kaže Žeravica i dodaje: - Pretpostavljam da je to bila neka vaspitna mera za nešto što je uradio ranije, a udaranje u reklamu je samo prelilo čašu. Njih dvojica najbolje znaju šta se dešava. Lično, ja tako nešto ne bih uradio jer zna se koliko on znači za Partizan i rezultat na kraju utakmice. Siguran sam da bi ishod bio drugačiji da je on ostao u timu, ali svako ima svoje metode rada - kazao je Žeravica. Bivši košarkaški selektor smatra da zbog učestalih povreda igrača čelnici kluba treba nešto pod hitno da urade kako sezonu ne bi završili desetkovani. - Povrede su sastavni deo sporta, ali ovo što se dešava u Partizanu je malo čudno. Očigledno tamo nešto mora da se menja i siguran sam da u Partizanu već razmišljaju u tom pravcu. Tri identične povrede u nekoliko meseci više su nego simptomatične - zaključio je Žeravica.

Ne bi kao Dule... Ranko Žeravica

Iznenađen BOGDANOVIĆ ZAHVALIO NA PODRŠCI Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović oglasio se preko Fejsbuka nakon što ga je trener crno-belih Duško Vujošević udaljio s terena. - Hvala na podršci! Nisam znao da imam ovoliko prijatelja - kratko je odgovorio Bogdanović.

Nova povreda TEPIĆ PAUZIRA DVE NEDELJE Košarkaš crno-belih Milenko Tepić povredio je zadnju ložu u meču sa MZT i, prema prvim informacijama, biće van parketa naredne dve nedelje. Kako sada stvari stoje, on neće moći da pomogne drugovima u duelima s Lokomotivom u petak u Evroligi, zatim u duelu s Cibonom ovog vikenda u okviru ABA lige, kao i na Kupu Srbije, koji počinje sledeće srede, 5. februara, u Beogradu.