Hrvatska pevačica uvek orginalna

Alka Vuica: Halida Bešlića stavila sam na čekanje

Već dugo obećavam Halidu Bešliću da ću mu napraviti pesmu koja će biti hit. To mi je najveća želja i on to dugo čeka od mene, kaže Vuica

Stars
> 00:00h

Pevačica i tekstopisac iz Pule Alka Vuica uvek je bila originalna, jedinstvena i posebna, a publiku je pre nekoliko dana obradovala novim albumom pod nazivom "Alkina kafana". Na ovom CD-u se, uz nove numere, nalaze njeni hitovi "Otkad te nema", "Laži me", "Nek' ti jutro miriše na mene" u tamburaškim verzijama.

""Alkina kafana" sa deset pesama već je na hrvatskom tržištu. Ne znam šta je s Bosnom i Hercegovinom i ko će tamo biti izdavač. Pored obrada, na CD-u su još pesme "Pucaš u leđa", "Nesretan čovjek, nesretna žena"", kaže Vuica.

Njen novi singl "Alkina kafana", kako kaže hrvatska pevačica, veoma je dobro prihvaćen i nalazi se na trećem mestu hrvatske top-liste.

"Pesma je zarazna, brza i već je našla put do publike. Svi verujemo u uspeh ove tipične ljubavne pesme, koja govori o iščekivanju onog pravog, a opet je, s druge strane, prava veselica za društvo. Verujem da će svi uživati u mojoj kafani": optimistična je Alka.

Pevačica ističe da ne planira veliku promociju novog materijala nego će ga predstavljati u manjim prostorima.

"Moja ideja je da gostujemo u kafanama širom regije. Takav je plan. Želim da moje pesme, koje su bile veliki hitovi, postanu na taj način narodne i da se mogu čuti u kafanama. Da jednog dana, kada moji unuka i unuk uđu u neku kafanu, čuju bakinu pesmu. Želim da moje pesme postanu narodno vlasništvo", kaže Vuica.

Alka je pisala pesme za brojne poznate pevače, kao što su "Denis & Denis", Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Sandi Cenov, Josipa Lisac...

"Već dugo obećavam Halidu Bešliću da ću mu napraviti pesmu koja će biti hit. To mi je najveća želja i on to dugo čeka od mene", kaže Vuica.