Foto: BETA

Postignut načelni dogovor u Briselu

Odalović: Izbori na Kosovu po modelu iz 2012. godine

Generalni sekretar Vlade Srbije je ocenio da je veoma važno da za vreme izborne kampanje i samih izbora ne dođe do zastoja u obavljaju državnih poslova, i dodao da će vlada nastaviti da održava redovne sednice, uprkos tehničkom mandatu

Politika
> 18:30h

BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da će vanredni parlamentarni izbori na teritoriji Kosova i Metohije biti sprovedeni po modelu sa prethodnih izbora u maju 2012. godine i dodao da je o tome postignut i načelni dogovor u Briselu.

Odalović je podsetio da je 2012. godine na Kosovu, uz asistenciju Misije OEBS-a, sprovedena celokupna izborna procedura na 90 biračkih mesta, na kojima je svoje pravo iskoristilo više od 35.000 građana. Odalović je dodao da tada nije zabeležen nijedan incident.

Govoreći o pripremama za izbore, on je izrazio nadu da će Republička izborna komisija raditi nesmetano jer nema previše političkih strasti i tenzija, zbog čega je uveren da će procedura biti sprovedena u potpunosti i u skladu sa zakonom.

Odalović je ocenio da je veoma važno da za vreme izborne kampanje i samih izbora ne dođe do zastoja u obavljaju državnih poslova, i dodao da će vlada nastaviti da održava redovne sednice, uprkos tehničkom mandatu, kako bi bilo urađeno sve ono što je planirano. Prema njegovim rečima, već naredne nedelje počinje skrining u okviru procesa evropskih integracija, dok se 12. februara nastavlja dijalog sa Prištinom.