Pevačeva ćerka promenila brave na kući

Kvakina supruga na ulici: Tužila sam pastorku sudu

Tužila sam je sudu koji je moju tužbu odbacio kao neosnovanu jer je ona dovela svedoke koji su lagali da me nikada u životu nisu videli. Umesto da danas budem u kući koju sam svojim rukama zidala još 1987, ja se potucam od nemila do nedraga

Stars
> 16:54h

Ranka Spužić, udovica Bore Spužića Kvake, već četiri meseca spava po tuđim kućama jer je pevačeva ćerka promenila brave na kući, a na kapiju stavila katanac. "Tužila sam je sudu koji je moju tužbu odbacio kao neosnovanu jer je ona dovela svedoke koji su lagali da me nikada u životu nisu videli. Umesto da danas budem u kući koju sam svojim rukama zidala još 1987, ja se potucam od nemila do nedraga, spavam kod prijatelja i pitam se da li sam na boga kamenje bacala kada sam ovakvu sudbinu doživela", kroz suze priča Ranka, koja je sa Kvakom, legendom narodne muzike, 30 godina bila u braku.

Ranka je nedavno podnela tužbu višem sudu. "Nemam šta da izgubim, ako ne dobijem presudu, sekirom ću polupati kuću. Ja sam je i gradila dok je Bora bio na turneji po Australiji. Pa nek odem u zatvor, bar ću imati krov nad glavom.

Njen hod po mukama počeo je 9. septembra prošle godine kada je Kvakina ćerka Svetlana iskoristila njeno odsustvo i promenila sve brave. "Ne mogu da živim od Borine penzije koja je 12.800 dinara, pa kako nisam mogla da se zaposlim u Požarevcu, otišla sam u Beograd da brinem o starim osobama i zaradim nešto novca. Kad sam se vratila kući, brave su bile promenjene, pa sam ušla kroz otvoren prozor. Svetlana mi je tada doviknula: "Tu ćeš da crkneš jer sam ti isključila struju i vodu i niko ne sme da uđe da ti donese da jedeš i da piješ!"

Pozvala sam advokata i policiju, ali im ona nije dozvolila da uđu u dvorište, pa sam iz kuće izašla kroz prozor, a ona je odmah stavila katanac na kapiju od dvorišta.