Foto: Dado Đilas

Vaterpolista Zvezde o krizi u ovom sportu

Andrija Prlainović: Vanja je sjajan, ali ne može sve sam!

Mi vaterpolisti sigurno nećemo imati boljeg ministra, ali verujem da naš sport nije ni deseta tačka na dnevnom redu

Ostali sportovi
> 10:18h

Ministar ne može sam! Vaterpolo reprezentativac Srbije i kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović izjavio je da njegov bivši saigrač, a sada ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čini sve kako bi pomogao da naš najtrofejniji sport izađe iz teške situacije, ali da je nemoćan jer drugim ljudima koji se pitaju vaterpolo nije prioritet. Namere - Vanja će sigurno učiniti sve da pomogne, to je njegov sport i već je napravio neke korake u najboljoj nameri, ali daleko od toga da je on sam dovoljan da svojim odlukama reši kompletnu situaciju. Nadam se da će i s drugih strana krenuti da se rešava pitanje našeg sporta, ali verujem da to onima koji odlučuju nije ni na desetom, a kamoli na prvom mestu - rekao je Prlainović za Kurir. Mnogo problema - Malo je nelogično da se sport koji je doneo toliko uspeha i medalja trenutno nalazi u ovakvoj situaciji. Što se Vanjine podrške tiče, ja to ne dovodim u pitanje i sigurno da mi vaterpolisti nikada boljeg ministra nismo imali, niti ćemo ga imati. Ali problemi su tu i jedan čovek, nažalost, nije dovoljan da ih sam reši - zaključio je Prlainović. Vaterpolo savez Srbije se već duži period zbog velikih finansijskih dugovanja nalazi u izuzetno teškoj situaciji, a zbog ovakvog stanja dovodi se u pitanje i održavanje Evropskog prvenstva 2016, čiji je domaćin Srbija. VSS već skoro godinu dana nema predsednika, na toj funkciji kratak period jesenas bio je Zoran Babić, ali je i on podneo ostavku nakon samo dva meseca. (A. V.)

Foto: Nebojša Mandić

Ponosan na saigrača ŠEFIKOV GOL ZA ISTORIJU! Vaterpolisti Crvene zvezde pre desetak dana odbranili su trofej Kupa Srbije neverovatnim golom koji je postigao čuvar mreže Denis Šefik. Prlainović kaže da takvo nešto nikad nije video. - Nikada, ni na treningu ni na utakmici, nisam video takvo nešto. To je bilo potpuno neverovatno i odjeknulo je u svetu vaterpola. Ja sam bio na pola terena i očekivao sam da loptu baci meni ili nekom od saigrača da pokušamo, međutim, video sam loptu kako odskače i ostalo je istorija - rekao je Prlainović.

Lična karta ANDRIJA PRLAINOVIĆ * Datum rođenja: 28. april 1987. * Uspesi u karijeri: S reprezentacijom osvojio ukupno 16 medalja na velikim takmičenjima, od čega su dve bronzane medalje sa Olimpijskih igara (Peking 2008, London 2012), jedna zlatna i jedna srebrna sa Svetskog prvenstva