Foto: FK Crvena Zvezda

SFRJ duel

ĆIRO NEMOĆAN PROTIV ZVEZDE: Crveno-beli savladali Slobodu sa 3:0

Zvezda i Sloboda, koja danas tavori u drugoj ligi Bosne i Hercegovine, poslednji put sastali su se 8. marta 1992. godine u Tuzli. Zvezda je trijumfovala sa 3:0, uz dva pogotka Darka Pančeva i jednog Elvira Bolića

Fudbal
> 00:00h

Fudbalere Crvene zvezde posle 22 godine odigrali su meč protiv Slobode iz Tuzle. Na stadionu u Kopru crveno-beli su savladali tim koji predvodi Ćiro Blažević sa 3:0 (0:0).

Strelci za crveno-bele bili su Miloš Ninković u 50. minutu iz penala, Nejc Pečnik u 52. i Luka Milunović u 76. minutu.

Zvezda i Sloboda, koja danas tavori u drugoj ligi Bosne i Hercegovine, poslednji put sastali su se 8. marta 1992. godine u Tuzli. Zvezda je trijumfovala sa 3:0, uz dva pogotka Darka Pančeva i jednog Elvira Bolića. U jesenjem delu Zvezda je slavila sa 4:0, uz dva pogotka Vladana Lukića, dok su po jedan pogodak postigli Siniša Mihajlović i Duško Radinović.

Poslednju pobedu nad Crvenom zvezdom Sloboda je izvojevala u sezoni 1989/90, kada je u "Tušnju" bilo 3:0 za crveno-crne.

Zvezda je pre dva dana na pripremama u Sloveniji savladala Domžale sa 1:0 pogotkom Dragana Mrđe u 88. minutu.

CRVENA ZVEZDA - SLOBODA 3:0 (0:0)

Strelci: Ninković 50., Pečnik 52., Milunović 76.

Crvena zvezda: Bajković - Cilinšek, Pavićević, Krneta, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik - Mrđa, Dauda.

U drugom poluvremenu igrali: Rajković, Nenadić, Petković, Lazović, Gogić, Milunović, Rakić, Mihajlović, Savićević.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Kraj utakmice 77. minut - U igru ulaze Rakić i Mihajlović, izlaze Milijaš i Mrđa. Ovo je povratak Đorđa Rakića posle povrede. 76. minut - GOOOL! Luka Milunović je povećao prednost Zvezde na 3:0. Milunović je ušao u igru u 70. minutu umesto Pečnika. Posle odbitka iz prve je šutirao iskosa sa leve strane i poslao loptu na pravo mesto u suprotan ugao gola Slobode. 66. minut - Iz igre je zbog povrede izašao Nikola Mijailović. Ušao je Nenadić. 58. minut - Dragan Mrđa šutira iz okreta sa ivice šesnaesterca, ali brani golman Hadžić. 55. minut - Lazović pogađa stativu posle nekoliko driblinga. Ulazak Čačanina preokrenuo je tok meča. 52. minut - GOOOL! Nejc Pečnik je duplirao vođstvo Crvene zvezde svega dva minuta posle vodećeg gola. Slovenac je ispratio odličnu akciju Petkovića i Lazovića i neometan na drugoj stativi matirao Hadžića. 50. minut - GOOOL! Zvezda dolazi do prednosti golom Ninkovića iz penala. Prethodno je šut Mrđe sa nekoliko metara Efendić zaustavio rukom i zaradio crveni karton. Mrđu je posle odličnog prodora uposlio Kovačević. 46. minut - Tri izmene u Zvezdi, u igri su golman Rajković, Darko Lazović i Petković.

1. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA

36. minut - Neko od igrača Slobode je na oko 20 metara od svog gola igrao rukom. Milijaš je izveo prekid, oštro je šutirao ali je lopta odletela iznad gola. 34. minut - Velika prilika za Slobodu! Dubinsku loptu u srcu šesnaesterca Zvezde primio je Krpić, bio je za korak ispred Mijailovića, ali je u odsudnom trenutku bio neodlučan pa je njegov šut izblokiran. 31. minut - najbolja prilika za Crvenu zvezdu. Mrđa je dobio dubinsku loptu, ušao u šesnaesterac malo iskosa sa leve strane, šutirao ali je golman Hadžić odbranio. U nastavku akcije Dauda i Pečnik su mogli da učine nešto više ali su se spetljali. 29. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Krneta posle oštrog starta na oko 30 metara od gola. Slobodan udarac je izveo Kuduzović, ali je Bajković ponovo bio siguran. 24. minut - Pečnik je povukao kontru, ali je jedino uspeo da iznudi korner. 16. minut - Korner za Crvenu zvezdu posle slodobodnog udarca. Milijaš je izveo prekid, ali odbrambeni igrači Slobode izbacuju loptu u aut. 9. minut - Husić je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, ali je Bajković siguran. 5. minut - Mrđa je prvi pripretio Tuzlacima. Ušao je u peterac iskosa sa leve strane, ali je potom akcija propala.