Video osvrt

POGLED UNAZAD: Jeste li zavirili u svoju Fejsbuk prošlost?

Društvena mreža Fejsbuk proslavila deseti rođendan novom opcijom "Look back" koja korisnicima omogućuje da se prisete ključnih momenata iz svog onlajn života

Tech
> 03:18h

Fejsbuk je juče proslavio svoj deseti rođendan, a kako bi jubilej obeležio kako dolikuje, svojim korisnicima spremio je i posebno iznenađenje: "Look Back" opciju koja će vam omogućiti da "bacite pogled" u prošlost.

Desetogodišnjak Fejsbuk se juče za svoj rođendan naprimao čestitki. Ali, nije hteo da ni njegovi korisnici prođu bez slavljeničke poslastice, te im je u tom duhu pripremio posebno iznenađenje.

Naime, novitet koji je povodom jubileja spremila ova kompanija, jeste opcija "Look Back", koja korisnicima omogućava letimičan pregled njihove istorije na ovoj socijalnoj mreži. Tako, za svakog korisnika kreiran je poseban video snimak koji beleži njegove najvažnije Fejsbuk trenutke.

"Sećam se da sam sa svojim kolegama na koledžu naručio picu... bilo je to ubrzo nakon što što je Fejsbuk kreiran. Sedeli smo, i rekao sam im da sam uzbuđen što mogu da pomognem u povezivanju naše studentske zajednice, ali da će jednog dana neko morati da poveže ceo svet... Uvek sam smatrao da je izuzetno značajno omogućiti ljudima da ostanu povezani", napisao je na svom profilu osnivač ove društvene mreže, Mark Zakerberg.

"Kada razmišljam o poslednjih 10 godina, postavljam sebi jedno pitanje: Zašto smo baš mi bili oni koji su ovo stvorili? Bili smo samo studenti. Imali smo mnogo manje sredstava od velikih kompanija. Da su se oni fokusirali na ovo, i oni su to mogli da naprave. Jedini odgovor koji mi pada na pamet jeste da je nama bilo više stalo", zaključio je Zakerberg, i dodao da je zahvalan svima koji su mu dopustili da bude deo "ovog neverovatnog putovanja".

http://www.youtube.com/watch?v=AWoBAjovHT4