Obradović obišao oštećene

EPS neće naplatiti neutrošenu struju

Očitavanje strujomera za januar završeno je juče, a direktor preduzeća „EPS Snabdevanje“ Željko Marković kaže da ne očekuje probleme

Društvo
> 22:26h

NIŠ - Izvinjenje! „Elektroprivreda Srbije“ neće naplatiti nijedan kilovat-sat električne energije koji nije isporučen, izjavio je juče u Nišu vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Aleksandar Obradović. On je zajedno s direktorom Elektrodistribucije „Jugoistok“ obišao tri kupca na području Niša koji su greškom dobili milionske račune za struju i lično im se izvinio. - „Elektroprivreda Srbije“ ne želi i neće naplatiti nijedan kilovat-sat koji nije isporučen. Kupci su nam na prvom mestu i zato vam se u lično ime i u ime EPS izvinjavam za neprijatnost koja se desila - rekao je Obradović Zvonimiru Tošiću, koji je dobio račun za struju od 1,7 miliona dinara. Obradović je najavio da će ubuduće sam kontrolisati rad elektrodistribucija. Očitavanje strujomera za januar završeno je juče, a direktor preduzeća „EPS Snabdevanje“ Željko Marković kaže da ne očekuje probleme. - Ovo očitavanje je i vanredno kontrolisano. Radnici elektrodistribucija koji rade na drugim poslovima su u jednom delu radnog vremena prebačeni na kontrolu očitavanja. (A. K.)

Žalbe POLOVINA REKLAMACIJA OPRAVDANA „Elektroprivreda Srbije“ dobila je 47.000 reklamacija na decembarske račune za struju, sve su obrađene i oko 50 odsto pritužbi je uvaženo. Uobičajeno, EPS primi oko 24.000 reklamacija na račune za struju mesečno.