Foto: AP

Navijači evakuisani, meč odložen

IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Raspad stadiona Benfike uoči derbija sa Sportingom

Pred početak utakmice zbog jakog vetra komadi smeća i krova su počeli da lete svuda po terenu. Navijači su evakuisani, a delegat je odlučio da se meč odloži za utorak.

Fudbal
> 12:14h

LISABON - Derbi 18. kola portugalskog prvenstva između Benfike i Sportinga nije odigran jer je stadion počeo da se raspada! Sve je u nedelju uveče bilo spremno za lisabonski derbi na stadionu "La luž", a na tribinama je bilo oko 60.000 navijača. Međutim, pred početak utakmice zbog jakog vetra komadi smeća i krova su počeli da lete svuda po terenu. Navijači su evakuisani, a delegat je odlučio da se meč odloži za utorak.

"Mali komadići stakla su počeli da padaju sa krova. Pre utakmice održali smo hitan sastanak i zaključili da utakmica ne može da se igra. Evakuisali smo navijače. Doneli smo pravu odluku, jer su ubrzo počeli da padaju komadi krova. Tragedija je izbegnuta u poslednjem trenutku", rekao je predsednik FS Portugalije Mario Figueriedo.

http://www.youtube.com/watch?v=4501QmfJ5wU
Zbog novonastale situacije došlo je do nemira kod navijača Sportinga, koji su tvrdili da su bili loše tretirani od strane domaćina. Na stadionu "La luž" biće odigrano ovosezonsko finale Lige šampiona.