Foto: Taksisti, protest, Tanjug

Krenuli od hale Pionir

PROTESTNA VOŽNJA: Taksisti protiv popusta i divljaka

Predsednik Saveza auto taksi vozača Srbije Aleksandar Bijelić je izjavio da je sa predsednikom Privremenog organa Beograda Sinišom Malim dogovoreno da se naredni sastanak održi 24. februara i da se analiziraju rezultati inspekcije o delovanju divljih taksista

Beograd
> 19:40h
FOTO: Taksisti, protest, Tanjug
FOTO: Taksisti, protest, Tanjug
FOTO: Taksisti, protest, Tanjug
FOTO: Taksisti, protest, Tanjug

BEOGRAD - Beogradska taksi udruženja održala su danas protest na platou između zgrada Skupštine grada i Skupstine Srbije, tražeći bolje uslove rada. Predsednik Saveza auto taksi vozača Srbije Aleksandar Bijelić je izjavio da je na današnjem sastanku sa predsednikom Privremenog organa Beograda Sinišom Malim dogovoreno da se naredni sastanak održi 24. februara i da se analiziraju rezultati inspekcije o delovanju divljih taksista. "Suština je da se zabrani rad onih, koji dolaze sa drugih teritorija u Beograd, da se sankcionisu divlji taksisti, oni koji daju popuste i oni koji ne rade ispravno na aerodromu", rekao je Bijelić.

Bijelić je istakao da taksisti od države traže da im omogući da nastave da plaćaju svoje obaveze i da su se na protestu okupili predstavnici svih taksi asocijacija u Beogradu. "Nećemo ugrožavati saobraćaj, bićemo strpljivi još 10 dana. Posle toga pravimo presek i dogovorićemo šta ćemo da uradimo. Nas ne interesuje politika", rekao je Bijelić i najavio razgovore predstavnika taksista u Ministarstvu finansija Srbije. Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da grad stoji iza taksista i da će biti urađeno sve što je moguće kako bi bili zaštićeni od onih koji se na divlji način bave tim poslom. "Oduzećemo automobile onima koji rade na divlje", najavio je Mitrović i dodao da je reč o problemu od pre 20 godina, koji niko nije hteo da reši i da ova vlast hoće da ga reši.