Foto: Reuters

Drži se ti violine

SVI SU NJU GLEDALI: Vanesa Mej zvezda u Sočiju, iako je u veleslalomu bila poslednja

Vanesa je u Sočiju nastupila pod očevim prezimenom Vanakorn, a skijala je za Tajland. Iako je bila poslednja privukla je pažnju medija i zasenila pobednicu Tinu Maze.

Ostali sportovi
> 09:30h

SOČI - Čuvena britanska violinistkinja Vanesa Mej završila je trku u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju na poslednjem, 67. mestu. Vanesa je u Sočiju nastupila pod očevim prezimenom Vanakorn, a skijala je za Tajland. Iako je bila poslednja privukla je pažnju medija i zasenila pobednicu Tinu Maze. Čuvena violinistkinja je ostvarila ukupno vreme od 3 minuta, 26 sekundi i 97 stotinki. Ona je za pobednicom kasnila više od 50 sekundi i ubedljivo je osvojila poslednje mesto. Vanesa je bila presrećna što je završila obe vožnje, a na kraju je doživela ovacije publike.

http://www.youtube.com/watch?v=sd8g5NE0974
"Olimpijske igre su najveća predstava na svetu i sama činjenica što sam podelila isti sneg i spuštala se istom stazom kao elitni skijaši mi predstavlja čast, ali i privilegiju. Bilo je stvarno "kul". Očekivala sam da budem poslednja, ali kad se sve sabere, Olimpijske igre su velika šansa. Kada sam se kvalifikovala, postavila sam sebi cilj. Obećala sam da ću dati veliki prilog u dobrotvorne svrhe, jer podržavam one koji brane životinje. Glavni ciljevi ovde su mi bili da se zabavim, da popravim svoje skijanje za kratko vreme i da pomognem nekim životinjama", rekla je Vanesa Mej.