Španski mediji tvrde

MADE IN SERBIA: Dimna bomba iz Kruševca prekinula meč Viljareal - Selta?!

Španci navode da je posle istrage utvrđeno da je bomba BRD-83 kruševačke kompanije koja je bila glavni proizvođač suzavaca i dimnih bombi na prostoru bivše SFRJ.

Fudbal
> 00:00h

MADRID - Dimna bomba, koju je neko od gledalaca bacio na utakmici 24. španske lige između Viljareala i Selte, je poreklom iz srpske kompanije "Trajal" iz Kruševca, tvrde španski mediji. Meč između Viljareala i Selte (0:2) odigran je 15. februara, a meč je bio prekinut u finišu na pola sata. Domaćin je morao da evakuiše svih 13.000 gledalaca zbog jakog dima i suzavca koji se pojavio na terenu. Španci navode da je posle istrage utvrđeno da je bomba BRD-83 kruševačke kompanije "Trajal" koja je bila glavni proizvođač suzavaca i dimnih bombi na prostoru bivše SFRJ. Bomba je teška oko 650 grama, a svi se pitaju odakle ona na stadionu u Viljarealu, pošto se radi o bombi koja je namenjena isključivo za izvoz.

Španski mediji ne isključuju mogućnost da je neko poreklom sa prostora Srbije bacio bombu ili je to uradio neki bivši pripadnik španske vojske koji je u mirovnim misijama učestvovao na teritoriji bivše Jugoslavije.

Komisija protiv nasilja u Španiji predložila je da Viljareal bude kažnjen s 4.000 evra, a policija tvrdi da se i dalje traga za počiniocem.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0XVp3lFvyY