Reakcija

ĐOKOVIĆ POSLE PORAZA OD FEDERERA: Neću igrati servis - volej

Boris Beker i ja smo radili na određenim detaljima u igri, ali to nije ništa preterano značajno u smislu promena, rekao je drugi teniser sveta

Tenis
> 09:36h

Novak Đoković je čestitao Rodžeru Federeru na plasmanu u finale turnira u Dubaiju. Federer je slavio sa 3:6, 6:3, 6:2 u meču koji je trajao 110 minuta.

Đoković, koji je želeo da se izjednači sa starim rivalom po broju pobeda, nije uspeo da zabeleži četvrti uzastopni trijumf nad Švajcarcem.

“Iako sam osećao da sam bolji i da sam u prvih sat igre imao kontrolu meča, to nije bilo dovoljno. U tenisu nekoliko poena mogu da odluče pobednika i tako je i bilo. Sve se promenilo. Čestitke Rodžeru što je uspeo da se vrati u meč. Zaslužio je pobedu”, izjavio je Đoković.

Novak je protiv Federera uspeo da veže najviše tri pobede u nizu. I dok je Švajcarac kao ključ pobede naveo agresivnost u udarcima, Novak ne misli da u igri treba mnogo toga da menja.

Boris Beker i ja smo radili na određenim detaljima u igri, ali to nije ništa preterano značajno u smislu promena. Neću igrati servis-volej”, poručio je drugi teniser sveta.

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uspeo da pobedi zahvaljujući tome što je bio agresivan.

„Kako je meč odmicao mislim da sam mogao da budem sve agresivniji. Znao sam nisam u dobroj poziciji posle prvog seta, pošto Novak ima tendenciju da dosta trči i igra dosta slobodnije na servisu protivnika. On igra veoma opasno. Ali, bilo je samo pitanje toga da odigram konstantno dobro, ali da ostanem agresivan. Ponekad to "upali", a ako se to ne desi možete malo da se povučete. Jasno je da je bio tesan meč, ali mislim da sam ja napravio pravi balans u svojoj igri. Počeo sam i dobro da serviram, što nisam uspevao ove nedelje i drago mi je što sam uspeo da slavim“, rekao je Federer.

Federer je istakao da sada ima veće samopouzdanje nego što je slučaj bio u prethodnih nekoliko meseci i da se to vidi.

„U odlučujućim trenucima vam je potrebna veća vera u sebe da biste pobedili, a ne izgubili. Mislim da ja to imam sada i zato već nekoliko meseci igram dobro. Ovo je velika pobeda za mene i veliki korak napred. Daje mi veliko samopouzdanje. Fizički se osećam odlično, još se držim, iako sam ove nedelje dosta igrao. Nadam se da ću i u finalu odigrati dobro“, naglasio je švajcarski teniser.