Foto: Reuters

Obistinjuju se najcrnje slutnje

UŽAS: Pogledajte dramatičan pad malezijskog aviona u more!

Najverovatnije se srušio u more, ali se ne zna kako je do toga došlo. Boing 777-200 sa 239 osoba leteo je na relaciji Kuala Lumpur - Peking, a u jednom trenutku samo je iščezao s radara izgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamu

Planeta
> 00:00h
FOTO: Reuters
FOTO: Daily Mail Printscreen
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

HANOJ - Putnički avion kompanije "Malezija erlajns" sa 227 putnika i 12 članova posade iščezao je s radara posle čega je nestao bez traga.

http://www.youtube.com/watch?v=n-3YgFRpKUk

Let MH370, koji je prevozio 227 putnika, državljana iz 13 zemalja, kao i 12 članova posade, nestao je u subotu u 2.40 sati po lokalnom vremenu, navela je malezijska kompanija koja tek treba zvanično da potvrdi pad svog boinga.

Veruje se da je avion pao u Južno kinesko more, nadomak obala Vijetnama zbog čega su vijetnamske vlasti u saradnji s vojskom naložile svim brodovima u blizini da hitno krenu ka mogućem mestu pada i priteknu u pomoć preživelima ukoliko ih uopšte ima.

U nestalom avionu bilo je i dvoje mališana - jedna kineska i jedna američka bebica.

01. 22 - U malezijskom putničkom avionu bilo je i 20 radnika jedne teksaške firme za proizvodnju poluprovodnika.

Od tih 20 radnika, 12 su državljani Malezije, a osam Kine, saopštio je predstavnik američke firme Greg Lovi.

"U ovom trenutku samo fokusirani samo na naše radnike i na njihove porodice. Naše misli i molitve su posvećene onima koji su uključeni u taj tragičan događaj", navedeno je u saopštenju.

23.47 - Potraga za malezijskim putničkim avionom koji je nestao iznad Južnog Kineskog Mora i dalje traje. Dva putnika imala lažne posoše, prenele su agencije.

18.15 - Pomorska potraga za malezijskim putničkim avionom koji je noćas nestao iznad Južnog Kineskog Mora i dalje traje, dok je potraga iz vazduha obustavljena zbog mraka.

16.15 - Zvaničnici Austrije i Italije saopštili da putnici iz tih zemalja, koji su se nalazili na listi putnika, nisu bili ukrcani u avion, prenosi Gardijan.

15.30 - Zapadni mediji navode da je nestali avion učestvovao u inicidentu avgusta 2012, kada je okrznuo rep drugog aviona na pisti aerodroma u Šangaju.

13.55 - Avion vijetnamske vojske primetio dve naftne mrlje koje bi mogle da potiču od nestalog aviona, javlja AP.

12.25 - Intenzivirana potraga za avionom, saopštio malezijski premijer i istakao da će se tragati za avionom "koliko god da je neophodno", prenosi Gardijan.

10.55 - Malezijski brodovi nisu našli nikakve tragove nesreće na mestu gde je uspostavljen poslednji kontakt sa avionom, prenosi Rojters.

Pre nego što je avion nestao pilot nije poslao nikakav poziv u pomoć pa se uprava malezijske kompanije nada da je avion možda bezbedno sleteo na neki od manjih aerodroma na jugu Kine. U međuvremenu je bilo i spekulacija da je avion možda ostao bez goriva, ali je iz kompanije saopšteno da je u trenutku nestanka imao goriva za još 7,5 sati leta.

Britanska agencija Rojters javlja da je avion sa 239 putnika i članova posade leteo na relaciji Kuala Lumpur-Peking i da je u jednom trenutku samo iščezao s radara izgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamnu. Avion je izgubio kontakt u vijtenamskoj provinciji Ka Mau. Piloti aviona trebalo je da stupe u kontakt s kontrolom leta u gradu Ho Ši Min, ali je letelica netsala bez traga da bi se kasnije ispostavilo da se srušila u more. Vijetnamske i malezijske vlasti su uputile ekipe posle 12 sati nestanka aviona.

Mapa: Daily mail printscreen

Aviokompanija je međutim saopštila vest rodbini putnika, što znači da Malezija erlajns očekuje najgori ishod, ocenjuje Frans pres. Kineska državna televizija javila je da u aviona ima 158 Kineza. Boing 777-200 poleteo je iz Kuala Lumpura u 00.41 sati i trebalo je da stigne u Peking u 6.30 po lokalnom vremenu. Kineski mediji navode da avion uopšte nije ušao u kineski vazdušni prostor.

"Veoma smo zabrinuti zbog poslednjih informacija. Nadamo se da su svi putnici dobro. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da ih pronađemo", izjavio je šef kineske diplomatije Vang Ji.

http://www.youtube.com/watch?v=6JaTCOS3WyE

Nestali putnici

Kina - 152, 1 dete

Malezija - 38

Indonezija - 12

Australija - 7

Francuska - 3

SAD - 3, 1 dete

Novi Zeland - 2

Ukrajina - 2

Kanada - 2

Rusija -1

Italija - 1

Tajvan - 1

Holandija - 1

Austrija - 1