Manaus je spreman za utakmice

KONAČNO: Otvoreno čudo od stadiona vredno 250 miliona evra

Radovi na stadionu trajali su više od tri godine, a rokovi završetka su tri puta probijani. Stadion nije završen u potpunosti, ali su ostale neke sitnice

Brazil 2014
> 14:50h

MANAUS - Stadion Arena da Amazonija u Manausu čiji je izgradnja koštala čak 250 miliona evra konačno je otvoren utakmicom između timova Nasional i Remo. Radovi na stadionu trajali su više od tri godine, a rokovi završetka su tri puta probijani. Stadion nije završen u potpunosti, ali su ostale neke sitnice. Utakmica između Nasionala i Rema završena je bez pobednika, 2:2, a njoj je prisustvovalo više od 20.000 gledalaca. Organizatori su iskoristili priliku i na ovom meču simulirali svih sistema za predstojeći Mundijal. Na obezbeđenju je radilo više od 2.500 policajaca i redara.

http://www.youtube.com/watch?v=pBCzwZlUZec
"Pokazali smo kako sve funkciniše u najboljem redu. Još moramo da uradimo neke detalje, ali je stadion spreman", rekao je guverner države Amazonas Omar Aziz. Arena de Amazonija je deveti stadion koji je otvoren nešto manje od 100 dana pre početka SP. U Manuasu će biti odigrani mečevi Hrvatska - Kamerun, Engleska - Italija, SAD - Portugalija i Honduras - Švajcarska.