Teleći gulaš s pivom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 800 g teletine - 1 glavica crnog luka - 100 g pečuraka - 2 čena belog luka - 1 kašičica senfa - vezica peršuna - 3 dl piva - malo brašna - so i biber - 1 kašičica aleve paprike - lovorov list - nekoliko listića žalfije Priprema Crni i beli luk naseckajte i propržite na malo ulja, pa ga izvadite. Dodajte meso prethodno uvaljano u brašno i pustite neka se zapeče sa svih strana. Vratite luk i izmešajte ga s mesom. Pospite alevom paprikom i dodajte krupno isečene pečurke. Sve posolite, dodajte malo bibera i zalijte pivom dodajući ga pomalo da se pena ne bi izlila. Mesu dodajte lovorov list, senf i žalfiju i sve to kuvajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša. Kad je gulaš gotov, pospite ga iseckanim peršunom i poslužite vruć.

Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretković