Foto: Youtube

Novi podaci

SMENJENI ŠEF DB UKRAJINE: Parubij angažovao snajperiste iz bivše SFRJ da pucaju po Majdanu?!

Hici su dolazili sa zgrade Filharmonije koju je kontrolisao tzv majdanski komandant Andrej Parubij, koji je posle toga postao zvaničnik ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti, naveo je Aleksandr Jakimenko

Planeta
> 00:00h

KIJEV - Bivši šef Bezbednosne službe Ukrajine Aleksandr Jakimenko, izjavio je za ruski Kanal 1, da su snajperisti koji su ubili desetine ljudi, civila i policajaca, tokom nereda u Kievu, operisali sa zgrada koje su kontrolisale opozicione snage na trgu Majdan. Među snajperistima, kako veruje, bilo je i plaćenika iz bivše Jugoslavije.

"Hici su dolazili sa zgrade Filharmonije koju je kontrolisao tzv majdanski komandant Andrej Parubij, koji je imenovan za sekretara ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane", naveo je Jakimenko. On je dodao da veruje kako je Parubij bio u kontaktu sa specijalcima SAD koji su mu mogli pomoći u koordinisanju napada.

"Nakon što je završen prvi talas napada, mnogi su videli 20 osoba kako napuštaju zgradu. Oni su u rukama nosili vojne torbe za držanje snajpera i automatskih pušaka sa optičkim nišanom", dodaje Jakimenko.

Bivši bezbednjak kaže da operativni podaci govore da su snajperisti bili stranci i da je među njima bilo plaćenika iz bivše Jugosavije i specijalaca iz Ministarstva odbrane Ukrajine.

"Pripadnici "Desnog sektora" i "Svobode" su tražili od mene da iskoristim specijalne jedinice Alfa i očistim zgrade od snajpera. Bili smo spremni da krenemo ali mi je za akciju trebao Parubijev pristanak. U suprotnom bi me pripadnici "samoodbrane" napali s leđa. Pristanak od njega nisam dobio", kazao je Jakimenko.

http://www.youtube.com/watch?v=zwqfrq43lK0