Foto: Marina Lopičić

Izbori 2014.

Tadić: SPS nema kapacitet da vodi Srbiju

Podržaću onu politiku koja može da pomogne Srbiji i koja može da doprinese ostvarenju vizije za koju se zalažemo, bez obzira na to s kim je meni lično "lakše" da uđem u vladu, rekao je lider NDS

Politika
> 16:26h

BEOGRAD - Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić rekao je da će ta stranka odluku o mogućim koalicijama donositi posle izbora, ali i ocenio da je Socijalistička partija Srbije pokazala da nema kapacitet da vodi Srbiju.

Podržaću onu politiku koja može da pomogne Srbiji i koja može da doprinese ostvarenju vizije za koju se zalažemo, bez obzira na to s kim je meni lično "lakše" da uđem u vladu, rekao je Tadić na pitanje s kim bi NDS lakše u vladu - Draganom Đilasom ili Aleksandrom Vučićem.Tadić kaže za DS da je u međuvremenu postala beogradska stranka, koja praktično i ne postoji van Beograda, i da je cela njena kampanja zapravo kampanja za gradonačelnika Beograda.

Za Zorana Đinđića Tadić kaže da je bez ikakve sumnje bio vizionar. Oduvek smo delili istu viziju evropske Srbije i ideju članstva u EU, koju nam je obojici preneo moj pokojni otac, rekao je Tadić. Tadić je rekao da je meta napada predsednika Srbije Tomislava Nikolića i "kada je bio u SRS i kada je bio u SNS, kao i svih onih koji su činili sve da nas udalje od evropske budućnosti Srbije". To nije ništa novo i potpuno je očekivano. Jedino što je novo je da sada stranka gospodina Nikolića pokušava da, kiteći se tuđim perjem, prikaže proevropsku politiku kao svoju, rekao je Tadić.