Foto: Shutterstock

Pileće ćufte s pečurkama

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 2 veća crna luka ♦ 400 g pilećeg filea ♦ 200 g šampinjona ♦ 200 g bukovača ili vrganja ♦ 2 kuvana krompira ♦ 2 dl neutralne pavlake ♦ 2 tikvice ♦ 2 kašike prezli ♦ so i biber po ukusu ♦ seckani peršun Priprema Iseckati pileći file na kockice, kao i pečurke i crni luk, i sve to propržiti. Dodati usitnjena 2 kuvana krompira, po potrebi i prezle, sve to začiniti i formirati manje ćufte. Pržiti ih na maslinovom ulju da lepo porumene s obe strane. Nakon toga napraviti sos: u tiganju propržiti malo crnog luka, dodati sitno iseckane tikvice i sve to preliti neutralnom pavlakom. Dobijenim sosom preliti ćufte i posuti ih sitno iseckanim peršunom. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45