Zagrebačka policija u nedoumici

ŠTEK ZA UBISTVO: Pronađen leš na mestu gde je obezglavljen Cvetko Simić

Jedan od stanara Savske Opatovine je kazao da je nedaleko od mesta uviđaja nađen mercedes Cvetka Simića, koga su bez glave našli u jezeru Jarun

Crna Hronika
> 00:00h

ZAGREB - Telo starijeg muškarca pronađeno je danas u Savskoj Opatovini, a kako se radi o poluraspadnutom lešu bilo je nemoguće utvrditi da li se radi o ubistvu, prirodnoj smrti ili nesrećnom slučaju smrzavanja.

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, telo je pronašao prolaznik, oko 150 metara od okretnice tramvaja "Prečko" i nedaleko od mesta gde je nađen spaljeni automobil srpskog kriminalca Cvetka Simića.

Odmah po dojavi prolaznika stigla je prva policijska patrola, a potom i ekipa za uviđaj.

Kako se navodi, brzo je utvrđeno da je telo duže vreme, verovatno više od mesec dana ležalo u žbunju, zaklonjeno od pogleda prolaznika i stanara obližnje kuće.

U džepu poluraspadnutog kaputa policajci iz ekipe za uviđaje pronašli su markicu za gradski prevoz "ZET", koju su zajedno sa naočarima spakovali u papirnu kesu.

Nakon uviđaja radnici pogrebnog preduzeća telo su smestili u limeni kovčeg, te su ga odvezli na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gđ će biti obavljena obdukcija.

Jedan od stanara Savske Opatovine je kazao da je nedaleko od mesta uviđaja nađen mercedes Cvetka Simića, koga su bez glave našli u jezeru Jarun.

Simićev spaljeni mercedes S klase pronađen je 8. februara 2010., a sumnjalo se da je upravo tim automobilom prevezen njegov leš do jarunskog jezera, kao i da je ubica paljenjem hteo da ukloni tragove.