Foto: Reuters

Spaseni

SREĆA U NESREĆI: Pokušao da se ubije i spasao život potpunom strancu

Spasilačke ekipe u sredu uveče primile su dojavu o muškacu koji stoji na rubu London Bridža s namerom da počini samoubistvo pa su isplovile kako bi ga sprečile u toj nameri

Ludi svet
> 00:18h

Muškarac koji je želeo da počini samoubistvo skokom s London Bridža u Temzu nenamerno je spasio život potpunom strancu koji se u tom trenutku utapao u hladnoj reci, obavile su britanske novine.

Spasilačke ekipe u sredu uveče primile su dojavu o muškacu koji stoji na rubu London Bridža s namerom da počini samoubistvo pa su isplovile kako bi ga sprečile u toj nameri.

Doplovivši do mesta događaja spasioci su opazili mlađeg muškarca koji se utapao u ledenoj reci, očajnički se boreći za život. Ovaj 33-godišnjak pronađen u Temzi je u trenutku kada su ga odande izvukli bio prehlađen i dezorijentisan.

Njegova telesna temperatura iznosila je 33,1 C, a u početku nije uspevao da se seti ni vlastitog imena niti načina na koji je završio u hladnoj Temzi.

"Da posada u čamcu za spašavanje nije krenula u pomoć muškarcu koji je hteo da se ubije, nesrećnika koji se utapao u Temzi verovatno niko ne bi ni primetio. Naime, onuda je u tom trenutku prolazilo više plovila, ali niko ga nije opazio", rekao je novinarima jedan od članova spasilačke ekipe Toni Skar.

Policija je rekla da su spasena obojica muškaraca.