Foto: Nemanja Pančić

Skupština Fudbalskog saveza

OSTAJE U FOTELJI: Niko nije glasao za smenu Toleta Karadžića

Želim da ostanem na funkciji na kojoj jesam, uvek spreman da saslušam predlog i da porazgovaram. Dati su rokovi jednog kluba i pojedinca, ne želim sam da to rešavam, već zajedno, i naći ćemo rešenje, ako smo pametni, rekao je Karadžić

Fudbal
> 00:00h

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić ponudio je danas ostavku, ali je Skupština te organizacije, koja se održava u Staroj Pazovi, to odbila.

Karadžićevom predlogu prethodila je rasprava suprostavljenih, onih koji ga podržavaju, potpredsednika Crvene zvezde Slaviše Kokeze, i prvog čoveka Zajednice superligaša Zvezdana Terzića, koji je protiv njega.

Zoran Laković i Tomislav Karadžić, Foto: Tanjug

Terzić je pokušao da Karadžića odgovori da se glasa za njegovu smenu.

"Nema potrebe za tim jer niko od diskutanata nije to tražio. Svi razgovori su išli u smeru jedinstva i dogovora. Ja ću prvi podržati Vaš ostanak", rekao je Terzić.

Karadžić je potom dodao da "ni to nije loš predlog", što je izazvalo smeh u celoj sali.

"FS S nije jedan čovek, FS S je organizacija svih predstavnika najvaklitetnijih uzoraka fudbalske Srbije. Pitanja koja su pokrenuta, o njima će ozbiljno biti razgovarano, bez sujeta", kazao je Karadžić.

Prvi čovek Zajednice superligaša Zvezdan Terzić rekao je da se fudbalska Srbija "pocepala" na one koji su za i protiv Tomislava Karadžića.

Zvezdan Terzić, Foto: Tanjug

"Danas je ključno pitanje da li možemo da nastavimo zajedno dalje. Verujem da možemo, ali uz kompromise. U protekla dva meseca smo dosta razgovarali, formirali smo i radnu grupu i postigli načelan dogovor da dođemo do kompromisa. Naš predlog je da Savez predvođen Karadžićem kao mandatarom u narednom periodu od 45 ili 60 dana sprovede neophodne reforme i predloži reviziju statuta. Ako se sprovede dogovor za personalne i sistemske promene obavezujemo se na podršku Karadžiću do kraja mandata 2016. godine. U suprotnom, potrebni su vanredni izbori na svim nivoima", bio je jasan Terzić.

Slaviša Kokeza, Foto: Dragan Kadić

Kokeza: Iniciraćemo promene ako se ne dogovorimo Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je danas da će taj klub inicirati promene u Fudbalskom savezu Srbije (FS S), ako ne bude postignut dogovor s njegovim dosadašnjim predsednikom Tomislavom Karadžićem.

"Ako ne budemo mogli da se dogovorimo, Crvena zvezda će biti inicijator određenih dešavanja i pokretanja procedure izbora na svim nivoima FS S-a. Nadam se da neće doći do toga", rekao je Kokeza na sednici skupštine Saveza u Staroj Pazovi.

Kokeza je naveo da je radna grupa, koju čine predstavnici Zvezde, Partizana, Vojvodine i Zajednice superligaša, prethodnih dana razgovarala sa predsednikom FS S-a.

"Ne bih danas iznosio ni pohvale ni kritike na račun predsednika Saveza", kazao je potpredsednik Zvezde. Kokeza je naveo da je od Karadžića dobio uverenje da će biti rekonstrukcije i da će Zvezda ako do toga dođe pruzeti deo odgovornosti za rad FS S-a.

Jovičić: Puna i nedeljiva podrška Karadžiću

Mile Jovičić, Foto: Dado Đilas

Potpredsednik Partizana Mile Jovičić rekao je da njegov klub Karadžiću daje "punu i nedeljivu podršku". "Partizan je prihvatio učešće u radu komisije koju je formirala Zajednica da se prevaziđu određene stvari, nađu rešenja i stvari postave na korektan i ozbiljan način, u svakom smislu", rekao je Jovičić.

On je dodao da ne sme biti uslovljavanja.

"Razgovori - da, promene - da, ali da Partizan jasno tu uzme svoje učešće", naveo je Jovičić.