Foto: Marina Lopičić

Tužilac za organizovani kriminal

Radisavljević: Šarić se u ponedeljak izjašnjava o optužnici

Tužilac za organizovani kriminal je rekao da je sada evidentno da će Šarić biti ispitan i kao svedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom sumnje da je izvršeno krivično delo odavanja službene tajne

Crna Hronika
> 02:34h

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će sledeće pojavljivanje Darka Šarića pred Specijalnim sudom biti u ponedeljak kada će se izjasniti po optužnici.

On je rekao da je sada evidentno da će Šarić biti ispitan i kao svedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom sumnje da je izvršeno krivično delo odavanja službene tajne.

"Da li će biti još nekih krivičnih postupaka u kojima bi on imao drugu ulogu, o tome ćemo videti tek kada završimo neke predistražne postupke koji su u ovom trenutku u toku", naglasio je Radisavljević.

On je ponovio da je postupak protiv Darka Šarića najsloženiji i najobimniji predmet koji je radilo tužilaštvo za organizovani kriminal. U ovom trenutku, kako kaže, protiv kriminalne organizacije Darka Šarića podignuto je 13 optužnica, zbog sumnje da su njeni pripadnici izvršili više krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

"Šest optižnica se odnose na krijumčarenje kokaina, a sedam za pranje novca", ponovio je tužilac za organizovani kriminal.Sledeće pojavljivanje Darka Šarića u Specijalnom sudu biće u ponedeljak i to će, kako kaže Radisavljević, biti njegovo prvo pojavljivanje u glavnom pretresu.

"On će tada biti u prilici da se izjasni po optužnici, odnosno da se izjasni da li će da prizna krivično delo ili da osporava", zaključio tužilac za organizovani kriminal.

Foto: Kurir