Foto: Saša Pavlić

Skandalozno: Predsednik FSS žestoko uvredio igrače

TOMISLAV KARADŽIĆ: Fudbaleri su svinje!

Karadžić na Skupštini FSS u Staroj Pazovi napravio neukusno poređenje, a samo dan kasnije se pokajao zbog svojih teških reči

Fudbal
> 00:44h

Loš primer!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da bi FSS trebalo da dobije novčanu naknadu za fudbalere koji stasaju u Srbiji i nakon toga odu u inostranstvo i o tome je čak pisao prvom čoveku FIFA Sepu Blateru. To ne bi bilo ništa strašno da tom prilikom Tole nije fudbalere uporedio sa svinjama. - FSS izdvaja trećinu godišnjeg budžeta, oko 2,35 miliona evra, za razvoj mlađih selekcija. To su ogromna sredstva. Svestan sam da i klubovi ulažu novac, ali mora da se napravi neka simbioza. I s njima i sa pravim menadžerima, ne hohštaplerima - rekao je Tole na skupštini FSS i dodao: Koncentrat i štala - FSS ne može da poklanja svoj proizvod. Proizvedeš svinju od 100 kilograma i neko ti je drugi uzme i proda. I ti nemaš od toga ništa, a uložio si i koncentrat i vodu i štalu i radnika. Naravno da je malo grubo poređenje, ali reljefno tako izgleda.

Ovu svoju izjavu predsednik FSS juče je malo ublažio, ali je i dalje ostao pri tvrdnji da nešto mora da se promeni. Pet odsto za saveze - Nije u redu prema tim momcima da ih na taj način poredimo, ali suština je da bi određene stvari trebalo da budu promenjene. Poslao sam pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru u kojem ističem da nacionalni savezi treba da dobiju pet odsto od svakog transfera, jer i oni ulažu u njih - kaže Karadžić.

Dogovor s Kokezom ZVEZDI MESTO POTPREDSEDNIKA Tomislav Karadžić obećao je visokom funkcioneru Crvene zvezde Slaviši Kokezi da će crveno-belo dobiti potpredsedničko mesto u srpskoj „kući fudbala“. - Crvena zvezda treba mnogo više da se uključi u rad FSS, pogotovo nakon odlaska gospodina Dušana Mrakića. Upravo zato sam predložio da dobiju mesto potpredsednika i o tome će se razgovarati u najskorije vreme. S gospodinom Kokezom sam razgovarao u više navrata i stekao utisak da je reč o čoveku koji ima i reč i integritet, koji izrasta u dobrog fudbalskog radnika - kaže Karadžić.

Debakl u kvalifikacijama MIHA I JA GLAVNI KRIVCI Neodlazak na SP u Brazil je veliki neuspeh, sa čime se slaže i Tomislav Karadžić, a prvi čovek FSS ne beži ni od svoje odgovornosti. - Žao mi je što nismo otišli na Svetsko prvenstvo, a najveći krivci za taj neuspeh smo Siniša Mihajlović i ja. Ipak, Miha je podmladio ekipu i to što je on uradio je veoma dragoceno. Zahvalan sam mu na tome, on je jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji - kaže Karadžić.