Foto: AP

Biće golova na Old trafordu

Lam: Bajern ide u Mančester da igra napadački fudbal

Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Lige šampiona, u četvrtfinalu tog takmičenja će igrati protiv Mančester junajteda, odlučeno je danas žrebom u Nionu

Fudbal
> 00:00h

BEOGRAD - Kapiten fudbalera Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da njegovu ekipu ne sme da zavara trenutna pozicija Mančester junajteda u Premijer ligi. Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Lige šampiona, u četvrtfinalu tog takmičenja će igrati protiv Mančester junajteda, odlučeno je danas žrebom u Nionu. "Ne smemo da dozvolimo da na nas utiče trenutna pozicija Mančester junajteda na tabeli premijer lige ili naši prethodni dueli. Putovaćemo u Mančester da igramo napadački fudbal i da postignemo golove", rekao je Lam. Prvi meč četvrtfinala će se igrati u Mančesteru 1. ili 2. aprila, dok je revanš na programu 8. ili 9. aprila. "Mislim da nije važno da li prvu utakmicu igramo kod kuće ili u gostima. Najvažnija stvar je pogoditi protivničku mrežu", kazao je Lam. Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da je Atletiko Madrid jedan od najjačih timova u Evropi, ali da njegova ekipa zna kako da igra s njima u četvrtfinalu Lige šampiona. Barselona će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Atletika. "Ovo je bio najjači žreb za četvrtfinale u istoriji Lige šampiona. Svaki protivnik bi bio težak, ali Atletiko je svakako jedan od najjačih timova u Evropi. Znamo kako da igramo sa njima i na Nou Kampu i na Visente Kalderonu", rekao je Zubizareta. Sportski direktor fudbalskog kluba Real iz Madrida, Emilio Butragenjo rekao je da je Borusija iz Dortmunda i dalje opasna iako je slabija nego prošle godine i da njegova ekipa mora da bude oprezna u četvrtfinalu Lige šampiona.

Te dve ekipe su se prošle godine sastale u polufinalu i tada je nemački tim bio bolji. "Borusija nije ista ekipa od prošle godine, ali su i dalje opasni, pa Real mora da bude oprezan. Međutim, smatram da će Real biti spreman za taj dvomeč, jer je protiv Borusije igrao prošle godine", kazao je Butragenjo.