Let MH 370

BEZDUŠNO: Ovom porukom su porodice putnika saznale za smrt svojih najmilijih!

Nakon što je poruka dospela na društvene mreže, stigle su kritike na račun aviokompanije, koji su im na takav način saopštili tešku i potresnu vest

Planeta
> 12:26h

Avion Malezija erlajna sa 239 putnika i članova posade je nestao 8. marta na letu Kuala Lumpura-Peking, a predsednik malezijske vlade izjavio je danas da je analizom satelitskih snimaka potvrđeno da se letelica srušila u Indijski okean, i da nažalost nema preživelih. Porodice putnika na letu MH 370 su infomaciju da su njihovi najbliži nastradali dobili putem SMS poruke, koju je poslala malezijska avio kompanija:

"Malezija erlajns vam s dubokim žaljenjem javlja da moramo izvan svake osnovane sumnje utvrditi da je MH370 izgubljen i da niko nije preživeo. Kao što ćete u narednih sat vremena čuti i od malezijskog ministra, moramo prihvatiti sve dokaze koji ukazuju na to da se avion srušio u južnom delu Indijskog okeana", stoji u SMS poruci koju su poslali roditeljima.

Nakon što je poruka dospela na društvene mreže, stigle su kritike na račun aviokompanije, koji su im na takav način saopštili tako tešku i potresnu vest.

Malezijski premijer Najib Razak se nakon toga obratio javnosti sa istom informacijom, istakavši da su do svih podataka došli na osnovu satelitskih praćenja koje su korišćenje u potrazi.

(EPK)