Intervju, as o sportu kojim se bavi

Kik bokser Nenad Pagonis: Šta će mi ovo u životu!

Nenad Pagonis priznaje da se pred svaki meč pita šta će mu sve to u životu, ali da na kraju uvek izađe na meč

Ostali sportovi
> 17:40h

Pamti početak. - Sećam se tačno datuma kad sam ušao u salu. Bio je to 26. novembar 2005. godine, a 26. novembra 2006. sa 19 godina postao sam prvak Evrope pobedivši četiri najteža protivnika u kategoriji. Trening jednog borca ne može se opisati rečima... psihološki momenti kroz koje prolazi jedan borac pred meč i u toku priprema su strašni i ne bih to poželeo nikom - kaže za Kurir reprezentativac Srbije u kik-boksu Nenad Pagonis (26). Jedini si sportista na svetu kome je pošlo za rukom da u tri različite kategorije osvojiš titulu prvaka Evrope. - Naša reprezentacija je poslednjih devet godina uvek druga u generalnom plasmanu na svetskim i evropskim prvenstvima. Druga zato što su prvi Rusi, koji dođu sa 50 odsto više takmičara nego mi i osvoje više medalja koje im obezbede prvo mesto. U dosadašnjoj karijeri za reprezentaciju sam osvojio četiri puta titulu prvaka sveta i tri puta titulu prvaka Evrope u tri različite teške kategorije - 81 kg, 86 kg, 91 kg. Zašto K1, a ne, recimo, MMA? - Za mene su boks i kik-boks mnogo atraktivniji sportovi, lepši za oko publike. Ljudi su uvek nekako više voleli pesničare. Da li si nekad pomislio da odustaneš? - Pred svaki meč pomislim: „Nenade, da li si ti normalan! Šta će ti to u životu“ (osmeh)... i verujem da to svaki ozbiljniji borac pomisli! Ali nikad nisam stvarno pomislio da odustanem! Ne bih mogao sebe sutra da pogledam u ogledalo!

ČINJENICE OSVOJENE TITULE - Prvak evrope 2006. (BJRM) - Prvak sveta 2007. (Srbija) - Prvak evrope 2008. (Portugal) - Prvak sveta 2009. (Austrija) - Profesionalni prvak sveta 2010. (Italija) - Prvak sveta 2011. (Azerbejdžan) - Prvak evrope 2012. (Turska) - Profesionalni prvak sveta 2012. (Australija) - Profesionalni prvak sveta 2013. (Monte Karlo) - Prvak sveta 2013. (Brazil)

Nežnija strana KAD NE BIJE, SVIRA I PEVA Pored ovog sporta, čime se još baviš? - Druga ogromna ljubav mi je muzika. Imam dva ozbiljna bedna s kojima nastupam na humanitarnim svirkama! Sviram gitaru i pevam. Jedna posebna ljubav su mi knjige... obožavam da čitam.