Foto: Facebook

Ponuda iz Pridnjestrovlja

SEKSI MINISTARKA: Putine sledeći put dođi i osvoji nas!

Nina Štanski, prelepa šefica diplomatije Pridnjestovlja, oduševljena je Vladimirom Putinom i predlaže mu da sledeći put krene na njenu nepriznatu zemlju

Planeta
> 18:24h

Nina Štanski, glamurozna šefica diplomatije Pridnjestrovlja, oblasti koja se 1990. otcepila od Moldavije, pozvala je predsednika Rusije Vladimira Putina da mu sledeći korak u osvajanju bude pripajanje njene države, piše Dejli mejl.

Možda je poneko i čuo za Pridnjestrovlje, nepriznatu državicu sa 509.000 građana, čije ministarstvo spoljnih poslova vodi Nina Štanski (36), koja se u javnosti često pojavljuje u dekoltiranim crnim haljinama iako je uzorna majka. Puna je hvale za rusko preuzimanje kontrole nad Krimskim poluostrvom i otvoreno poziva ruskog predsednika da istu akciju napravi i u njenoj zemlji, uklještenoj između Ukrajine i Moldavije.

Nina Štanski: Ruski svet se ujedinjuje Foto Facebook

“Zadovoljstvo nam je što možemo da kažemo da se ishod krimskog referenduma u potpunosti poklapa sa rezultatima referenduma u Pridnjestrovlju 17. septembra 2006, kada je više od 97 odsto glasača glasalo za nezavisnost i izglede za dobrovoljno ujedinjenje sa Rusijom”, navodi se u njenom saopštenju. “Očigledno poklapanje volje naroda Krima i Pridnjestrovlja pokazuje da se ruski svet ujedinjuje i da želja naroda za jedinstvom ne može da se zaustavi”, dodaje se.

Međunarodna zajednica nije priznala njenu državu i smatra je i dalje delom Moldavije. Stanovnici Pridnjestrovlja nisu hteli da priznaju vlast Kišinjeva, a sada su odlučni da i zvanično uđu u sastav Rusije, koja ih već godinama finansijski pomaže.

“Smatramo sebe delom Rusije i to ne bez razloga. Za to postoji legitimni i istorijski razlozi”, tvrdi Nina Štanski. Rusija je zauzela Pridnjestrovlje za vreme carice Katarine Velike, 1792. godine.