Foto: Dragana Udovičić

Kosovari napali predsednika TS Srbije

MUČKI: Albanci Jeremića nazvali rasistom!

Bivši ministar spoljnih poslova našao se na udaru kosovskih medija jer je sprečio prijem nepriznatog TS Kosova u Evropsku tenisku federaciju (ETF)

Tenis
> 10:38h

Besraman napad. Čelnici nepriznatog Teniskog saveza Kosova nazvali su prvog čoveka našeg tenisa Vuka Jeremića rasistom! Oni su reagovali na Jeremićevo pismo Evropskoj teniskoj federaciji (ETF) u kojem zahteva da se tzv. TS Kosova ne dozvoli prijem u ovu organizaciju. Kosovski dnevni list Lajm u naslovu navodi „Pismo rasiste Jeremića protiv TS Kosova“, a u tekstu obrazlažu da je predsednik TSS koristio rasističku terminologiju kako bi sprečio prijem Kosova u ETF. - Dobili smo informaciju da Kosovo želi da postane punopravan član ETF, što je kršenje Statuta Evropske teniske federacije. Pitanje zastupanja u međunarodnim sportskim savezima biće na dnevnom redu u razgovorima između Beograda i Prištine u mesecima koji slede. U slučaju da ETF dozvoli prijem Kosovu, to bio bio presedan za naš sport, ali sigurno bi uticalo i na međunarodne odnose - piše u pismu koje je Vuk Jeremić poslao ETF. Predsednik TSS pozvao je sve evropske nacionalne federacije da ne glasaju za prijem Kosova u ETF. Iz Jeremićevog kabineta potvrđeno je da je pismo poslato u sve saveze, napominjući da je to njegova obaveza kao prvog čoveka srpskog tenisa. - Gospodin Jeremić je najavio odlazak s funkcije, ali ovu dužnost će obavljati dok se ne izabere novi predsednik TSS. On je poslao pismo svim savezima u Evropi, jer je to njegov posao i to radi u interesu tenisa, ali istovremeno i podrška politici koju vodi država Srbija u vezi s Kosovom - kazali su nam iz kabineta Vuka Jeremića. Diskusija o prihvatanju Teniskog saveza Kosova u ETF biće održana na godišnjoj konvenciji u Sofiji od 27. do 30. marta.

Većina uz Srbiju NEMAJU PODRŠKU Kosovo je na poslednjem sastanku Evropske teniske federacije, koji je održan prošle godine u Talinu, bilo na dnevnom redu povodom prijema u ETF. Za taj predlog glasalo je 26 članova, 25 je bilo protiv, dok je osam bilo uzdržano. Da bi neki savez postao punopravan, potrebno je da ima podršku dve trećine članica ETF.