Foto: Printscreen Yt

Uporan

Viktor Janukovič sutra opet izlazi pred narod

Svrgnuti predsednik Ukrajine obratiće se javnosti ponovo u Rostovu na Donu, novinari spekulišu da je izazvan najavom kandidature Julije Timošenko za predsednika

Planeta
> 16:14h

Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič obratiće se sutra opet javnosti, javlja Komsomoljskaja pravda.

Janukovič će govoriti ponovo u Rostovu na Donu, gde je 11. marta na konferenciji za novinare rekao da smatra da je još legalni predsednik."

Janukovič je pre nekoliko dana napustio svoju rezidenciju u Podmoskovlju i krenuo ne u pravcu Ukrajine, nego na jug Rusije, najverovatnije u Rostov", kazao je bivši prefekt Severnog administrativnog okruga Moskve Oleg Mitvolj za Radio Vesti. Zvaničnu potvrdu o kretanju svrgnutog ukrajinskog predsednika ta redakcija nije uspela da dobije.

O čemu će Janukovič sutra govoriti nije najavljeno, ali s obzirom na to da se bivša premijerka Julija Timošenko danas oglasila izjavom da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u Ukrajini.

I predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je novinarima da je Janukovič pravno gledano i dalje legalni predsednik jer nije sprovedena procedura njegove smene, ali priznao je da on nema političku budućnost, podseća Komsomoljskaja pravda.

(Kurir/Komsomoljskaja pravda/Radio Vesti)