Foto: Zorana Jevtić

Kurir na svetski Dan šale žestoko preznojio srpske političare

APRILILILI: Homen dobio stan od Šarića, Miša Banana ljut na Dačića!

Novinari našeg lista poturili funkcionerima „ekskluzive“ o njima, oni se vadili, tresli, mucali... Evo kako izgleda kad se našalite s domaćim političarima

Politika
> 00:00h
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Nebijša Mandić
FOTO: Saša Pavlić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Ko s tajkunom tikve sadi...

U Srpskoj naprednoj stranci jako su razočarani ponašanjem Bratislava Gašića, potpredsednika SNS i gradonačelnika Kruševca. Gašić će, naime, biti smenjen narednih dana sa svih stranačkih funkcija, možda i izbačen iz stranke, zbog redovnih kontakata s Vladimirom Cvijanom, zbog čega se osnovano sumnja da preko tog odmetnutog, bivšeg naprednjaka održava vezu s Miroslavom Miškovićem, vlasnikom „Delta holdinga“, optuženim za malverzacije u putarskim preduzećima.

Šala 1 Gašić: (smeh)... Slatko sam se nasmejao. To su gluposti. Kurir Pričate li sa Cvijanom? Gašić: Ne. Kurir: Mišković i vi ste iz Kruševca? Gašić: To što je on iz Kruševca ništa me ne interesuje. To su provokacije. Od onog dana od kada je napravio incident na Predsedništvu nisam se ni čuo ni video s njim. Niti me interesuje čovek. U korektnim odnosima sam sa svima u stranci. Da li to neko smešta... apsolutno me ne interesuje. Kad smo mu rekli da se šalimo, Gašić se grohotom nasmejao i poručio: - Naravno da se ne ljutim, ja nisam tip koji se lako ljuti.

Šala 2 Šarić otkrio da je poklonio stan Homenu i Malovićki HOMEN: A KO TO PUŠTA BUVE? Uhapšeni narko-bos Darko Šarić je na vanrednom saslušanju izjavio da je poklonio stan Slobodanu Homenu, bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu pravde, kao i njegovoj pretpostavljenoj Snežani Malović, bivšoj ministarki pravde. - Meni sigurno nije ništa poklonio, od njega sam dobio samo policijsko obezbeđenje. Prema tome, ne verujem ni da je to rekao. A ko to pušta buve? To su budalaštine. To mora da je neka šala - kazao je Homen i posle naše potvrde kroz smeh dodao: - Joj, dobar vam je fazon.

Šala 3 Bugarska raspisala poternicu za savetnikom premijera TONČEV: ŠTA LUPAŠ, BRE?! Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost odlazećeg premijera Ivice Dačića, pred hapšenjem je. Bugarska je raspisala poternicu za njim na osnovu dokaza o njegovim kontaktima s kontroverznim bugarskim biznismenom. - Šta lupaš, bre?! Ma, beži tamo! Da proverim... Čekaj, stani, ajde zovem za 10 minuta - rekao je Tončev u dahu i prekinuo vezu kako bi proverio verodostojnost informacije: - Šta ste mi uradili, svaka čast. Ovo je drugi put! I prošle godine ste me na sličnu foru izradili. Svaka čast. Obično čovek ne pada na istu foru dva puta, ali ste me uhvatili u inostranstvu, na brzinu.

Šala 4 Palmi orden Leonardo II reda za razvoj italijanske privrede MARKOVIĆ: JA SAM JARAC STARE KOZE Dragan Marković Palma, lider JS i predsednik Skupštine Jagodine, koji je usred predizborne kampanje simbolično upalio i olimpijski plamen u industrijskoj zoni tog grada, gde se, kako kaže, realizuju strane investicije vredne 200 miliona evra. Svaki krug Olimpijskih igara simbol je po jedne fabrike, italijanske. Privredna komora Italije je zato Markoviću dodelila orden Leonardo II reda za doprinos razvoju italijanske privrede. - Ne! Nije mi to poznato. Je li to aprilska šala, zajebancija kao za Velju Ilića - da je doveo izvesnog Sinana u Novi Sad i da je taj Sinan otvorio neki montažno-demontažni toalet... (smeh) Pustite me te fore, pa ja sam jarac stare koze. Čekajte, pa gde da vam prođe to? Pa, to više nikad u životu nemoj da radiš sa mnom. Hajde, laku noć.

Šala 5 RIK priznao grešku, URS ipak iznad cenzusa NIČIĆ: NEMAM POJMA, NE VERUJEM URS je, verovali ili ne, ipak preskočio cenzus. Članovi RIK su morali, posle niza zahteva, ponovno da prebroje glasove sa proteklih izbora 16. marta. Čudnim spletom okolnosti načinjena je (ne)namerna greška, koja će ubrzo biti ispravljena. RIK će, naime, na vanrednoj konferenciji saopštiti da je URS osvojio neophodnih pet odsto za ulazak u parlament. - Nemam pojma... odakle vam ta informacija... ma ne... - kazao je, u prvi mah u neverici, Boško Ničić, funkcioner URS, a onda se dosetio: - Ne verujem. A da to nije neka šala? Ma, to je prvoaprilska šala... (smeh)

Šala 6 Miša Banana priča o vezama s Dačićem DAČIĆ: A ŠTA JE REKAO? Kontroverzni biznismen Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, za kojim već duže tragaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u ekskluzivnom intervjuu za Kurir najavio je da se vraća u Srbiju i da će pred nadležnim organima otkriti sve veze s političarima. Radulović je, između ostalog, podvukao da su ga razočarale izjave Ivice Dačića. - A šta je konkretno rekao? Što se mene tiče, rekao sam ono što je istina. I uvek ću stajati iza svega što sam rekao kada je o Rodoljubu Raduloviću reč - rekao je Dačić kad smo mu saopštili navodne Radulovićeve reči, i to prilično samouvereno i staloženo. Ipak, ubrzo smo mu rekli da je reč o prvoaprilskoj šali, na šta se slatko nasmejao i rekao da se ne ljuti: - Naravno da se ne ljutim (smeh). Ali znate kako, šala ili ne, istina je sve što sam rekao za Radulovića. Evo, upravo sam završio sastanak s Eštonovom, ispričaću joj kako sam naseo na prvoaprilsku šalu novinara.