Vukovar

ZENGE PRETE ŠERBEDŽIJI: Ti si izdajnik i dezerter, čekamo te!

Takozvani Stožer za odbranu hrvatskog Vukovara poručuje da poznati glumac nije dobrodošao posle najave da će doći sa Anđelinom Džoli

Pop kultura
> 00:38h

Povodom najava da bi Rade Šerbedžija mogao da poseti Vukovar, tzv. Stožer za odbranu hrvatskog Vukovara poručuje da je poznati glumac “dezerter i izdajnik“. Na glasine o tome da bi Rade Šerbedžija u pratnji američke glumice Anđeline Džoli trebalo da poseti Vukovar, reagovao je i "Stožer".

- Rade Šerbedžija se iza suknje Anđeline Džoli i veruje da niko ne vidi njegovo licemerje. Hoće na vukovarsku Ovčaru skriven ispod suknje. Uprkos svom ćutanju o zločinima srpsko četničke agresije na Hrvatsku on želi da spere ljagu krijući se iza lika svetske humanitarke. Rade imaj na umu – Stožer je spreman”, poručuje Stožer na svojoj internet stranici.

Stožer na kraju svog proglasa poručuje: “Rade, ti si dezerter i izdajnik“. Nedavno je i predsednik Udruge hrvatskih branitelja, Mladen Pavković, pooručio da “dezerter Šerbedžija“ nije dobrodoošao u Vukovar. Rade Šerbedžija je jedan od najčuvenijih i najcenjenijih jugoslovenskih glumaca. Prema konfliktu koji se 90-ih godina odigrao na prostoru bivše Jugoslavije, od početka je imao jasan antiratni stav.

Kurir / Izvor: Index.hr