Novi biznis

ENDI MAREJ OTVORIO HOTEL: Luksuz s imenima Vilijama Valasa, Šona Konerija i Aleksa Fergusona

Najbolji škotski teniser Endi Marej posle godinu dana renoviranja otvorio je luksuzni hotel "Kromliks" u svom rodnom gradu Danblejnu

Tenis
> 06:48h

DANBLEJN – Najbolji škotski teniser Endi Marej posle godinu dana renoviranja otvorio je luksuzni hotel "Kromliks" u svom rodnom gradu Danblejnu. Endi je početkom prošle godine postao vlasnik velelepnog imanja, pošto ga je otkupio od porodice u čijem vlasništvu je bilo prethodna četiri veka. U međuvremenu sve je renovirano, a Marej nije štedeo novac. Tako, restoran nadgleda slavni francuski kuvar Alber Ru, gosti na raspolaganju imaju i teniski teren, na imanju se nalazi i malo jezero, kao i kapela. Fotografije Kromliks hotela možete pogledati OVDE.

Foto: AP, Endi Marej

Glavna zgrada izgrađena je 1874. godine u Viktorijanskom stilu, a imanje s pet zvezdica ima ukupno 15 prostorija. Endi je sve podredio svom ukusu, naravno uz pomoć devojke Kim Sirs. Oni su sami davali imena sobama, a sve su dobile nazive po slavnim Škotima, među kojima su se našli i Vilijam Valas, Šon Koneri i Ser Aleks Ferguson. U periodu od novembra do marta boravak košta od 200 do 495 funti dnevno, a tokom sezone cene su od 250 do 595 funti, odnosno od 300 do 714 evra za jedan dan. Poštujući tradiciju, cene usluga su niže za lokalno stanovništvo.