Foto: Dado Djilas

Naprednjaci neće istrošene kadrove

ULTIMATUM SNS: U vlasti nema mesta za Mrku i Krku!

Naprednjaci poručili SPS da u vladi, ali i u javnim preduzećima, nema mesta za njihove članove koji imaju putera na glavi; Na funkcije ne mogu da računaju Dušan Bajatović, Žarko Obradović, Branko Ružić, Palma, ali ni Slavica Đukić Dejanović

Politika
> 00:00h
Sumnjivo lice... Branko Ružić FOTO: Maja Majsovski Rašević
Ministarka... Đukić Dejanović FOTO: Nemanja Pančić
Mister dolar... Bajatović FOTO: Dado Djilas

BEOGRAD - Džaba su krečili. Srpska napredna stranka poručila je Ivici Dačiću, lideru SPS, da ukoliko želi da socijalisti budu u Nemanjinoj, ne može sa sobom da vuče istrošene kadrove koji imaju putera na glavi. Kako saznaje Kurir, naprednjaci ne žele da sarađuju s većinom Dačićevih najbližih saradnika, a na crnoj listi su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović, Branko Ružić i Dušan Bajatović.

Mister dolar... Bajatović

- Niko nije pravio spisak, već je postignut dogovor za koga od kadrova SPS nema mesta u vladi, ali i u državnim institucijama i javnim preduzećima. To su bivši ministri Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Branko Ružić, kao i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Slavicu Đukić Dejanović niko nije pomenuo, ali je izvesnije da će dobiti skupštinski angažman nego u vladi - kaže izvor Kurira, a na pitanje da li će u novoj podeli karata biti i Ivica Tončev, Dačićev savetnik za bezbednost, dodaje uz smeh:

Ministarka... Đukić Dejanović

- Jeste li vi normalni? Za Tončeva nema mesta ni u jednoj službi! Naprednjaci, kako saznajemo, ne žele da čuju ni za Jovana Krkobabića ni za njegovog sina Milana, te ni za njih sigurno neće biti mesta u novoj vladi. Funkciju sigurno neće dobiti ni Dragan Marković Palma, ali je istina da on na državne jasle nikad nije ni jurišao.

Sumnjivo lice... Branko Ružić

Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara na pragu dogovora o saradnji u budućoj vladi srbije Pastorovoj stranci nudi se i ministarsko mesto I dok su pred socijaliste izneti određeni uslovi, Aleksandar Vučić, lider SNS, otkrio je da potpuna saglasnost u toj stranci postoji jedino o tome da SVM treba da bude koalicioni partner u novoj vladi. Naprednjaci su se juče sastali s delegacijom SVM u svojoj centrali, gde im je na sastanku ponuđeno učešće u novoj vladi. - Moja želja i želja SNS je da nam SVM bude koalicioni partner - kazao je lider naprednjaka i naveo da je Pastora zamolio za pomoć i partnerstvo u rešavanju teških, pre svega, ekonomskih problema, ističući da su razgovori bili veoma ozbiljni i da se SVM pojavio sa ozbiljnom platformom. On je još rekao da na sastanku nije bilo reči o vlasti u Vojvodini, već o problemima u toj pokrajini, među kojima su pitanja statuta pokrajine i finansiranje. Pastor je rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju teške situacije u zemlji, ali i da ostaju pri platformi da u novoj vladi imaju funkcije državnih sekretara, dok je Vučić rekao da ne bi imao ništa protiv da SVM dobije i ministarsko mesto. Razgovori SNS i SVM trebalo bi da budu nastavljeni za vikend. Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je juče, posle razgovora s liderom SNS Aleksandrom Vučićem, da ta stranka „neće zabadati nož u leđa partnerima u vlasti na pokrajinskom nivou.

Razgovori o vladi VUČIĆ DANAS SA DAČIĆEM Vučić je najavio da će telefonom razgovarati s predstavnicima NDS, a trebalo bi da usledi i njihov sastanak. Danas treba da razgovara sa Ivicom Dačićem i SPS, a Vučić kaže da dogovora nema ako oni budu insistirali na povećanju plata u javnom sektoru.