Foto: Wikipedia

Čeka se sednica Gradske skupštine

Gradonačelnik Užica Saša Milošević (SNS) povukao se s funkcije

Vraća u užički EPS, u kome je radio 22 godine, a narednih dana SNS će izaći s predlogom ko će biti novi gradonačelnik Užica

Srbija
> 20:52h

UŽICE - Gradonačelnik Užica Saša Milošević iz Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da se povlači sa te funkcije. Milošević je podsetio da je do njegovog povlačenje sa mesta gradonačelnika trebalo da dođe u januaru, ali da je na toj funkciji ostao u dogovoru sa vrhom stranke zbog krize vodosnabdevanja i vanredne situacije u Užicu, posle čega su usledili parlamentarni izbori.

On je dodao da vraća u užički EPS, u kome je radio 22 godine, i da će narednih dana SNS izaći sa predlogom ko će biti novi gradonačelnik Užica, posle čega će biti zakazana sednica gradske skupštine. Užički parlament ima 67 odbornika u kome vladajuću većinu čine predstavnici SNS, koalicije SPS-PUPS-JS, Nove Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije i Demokratske stranke Srbije. U opoziciji su Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija. Predsedništvo SNS je u decembru odlučilo o smeni direktora javnih preduzeća i gradonačelnika Užica i Kraljeva.