Foto: AP

Istorija kaže

ATLETIKO NOVI PRVAK EVROPE: Tim koji izbaci Barsu osvaja Ligu šampiona

Od 2008. godine evropsku titulu osvaja tim koji prethodno eliminiše Barselonu. Atletiko je ove sezone u četvrtfinalu LŠ bio bolji od Katalonaca

Fudbal
> 00:00h

MADRID - Madridski Atletiko osvojiće Ligu šampiona! Španski mediji tvrde da će "jorgandžije" da dođu do evropske krune i to na osnovu činjenice da je od 2008. Ligu šampiona osvajao tim koji je prethodno eliminisao Barselonu. U poslednjih šest sezona prvaci Evrope bili su Mančester junajted, Inter, Čelsi, Bajern i dva puta Barselona. Atletiko je u četvrtfinalu LŠ bio bolji od Barselone. U prvom duelu bilo je 1:1, a Atletiko je sinoć na svom terenu pobedio s 1:0. Mančester junajted je 2008. godine osvojio evropsku titulu, a u polufinalu je engleski klub u dva meča bio bolji od Barselone. "Crveni đavoli" su potom posle boljeg izvođena penala u finalu LŠ nadigrali Čelsi i došli do evropske krune.

http://www.youtube.com/watch?v=XJfutj3GZMs
Barselona je 2009. godine bila evropski prvak, pošto je u finalu pobedila Mančester junajted. Inter je 2010. osvojio evropsku titulu, pošto je u finalu pobedio Bajern. "Nero-azuri" su prethodno u dva meča u polufinalu LŠ bili bolji od Barselone.
http://www.youtube.com/watch?v=gW4jQSyQSl4
Ekipa sa Nou Kampa je bila evropski prvak 2011. godine, a Katalonci su u finalu nadigrali Mančester junajted s 3:1. Čelsi je 2012. godine bio najbolji u LŠ, pošto je u finalu nadigrao Bajern. "Plavci" su u polufinalu bili bolji od Barselone.
http://www.youtube.com/watch?v=r7p4iI5YFHo
Bajern je prošle godine postao evropski prvak, pošto je u nemačkom finalu pobedio Borusiju Dortmund s 2:1. Bavarci su u polufinalu LŠ bili bolji od Barselone.
http://www.youtube.com/watch?v=0dFO8GGxTxs