Foto: Kurir štampano

Ubistvo Nikole Bojovića

PODGORICA: Šaranoviću i Koljenšiću mesec dana pritvora!

Rešenje za određivanje pritvora sudija Radomir Ivanović obrazložio je mogućim bekstvom osumnjičenih i uznemirenjem javnosti

Crna Hronika
> 00:00h

PODGORICA - Istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je danas pritvor do 30 dana Slobodanu Šaranoviću iz Danilovgrada i Nikšićaninu Ratku Koljenšiću, osumnjičenima za učestvovanje u ubistvu mlađeg brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, Nikole Bojovića, ubijenog u Beogradu 29. aprila prošle godine.

Rešenje za određivanje pritvora sudija Radomir Ivanović obrazložio je mogućim bekstvom osumnjičenih i uznemirenjem javnosti.

Odbrana ima pravo i žalbe i, kako je za Portal Analitika potvrdio advokat Nikola Medojević, ona će svakako biti uložena u zakonskom roku.

Šaranović (75) i Koljenšić (37) saslušani su juče, a zgradu suda sve vreme su obezbeđivale pojačane snage policije, uz prisustvo i inspektora u civilu.

Crnogorsko tužilaštvo otvorilo je paralelnu istragu sa kolegama iz Srbije protiv osumnjičenih za ubistvo Bojovića i to na osnovu dokazne građe koja je Crnoj Gori prosleđena iz Beograda tokom ekstradicionog postupka protiv Šaranovića i Koljenšića, koji su u ekstradicionom pritvoru proveli duže od sedam meseci.

Srbija je tražila njihovo izručenje, ali je Podgorica odbila da ih isporuči zbog zakonskih ograničenja, pa su na slobodu pušteni 27. februara, da bi im lisice na ruke opet stavljene u utorak uveče pošto je domaće tužilaštvo odlučilo da otvori istragu u Crnoj Gori.

Njih dvojica su nakon hapšenja pred višim tužiocem u Podgorici Željkom Tomkovićem negirali navode prijave.Šaranović je osumnjičen da je iz osvete naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića.

Navodno je vodio ličnu istragu i došao do informacija da je Luka naručio ubistvo njegovog brata Branislava (66), koji je ubijen u Beogradu u oktobru 2009. godine. Taj zločin srpska policija nikada nije rešila.

Prema zahtevu za sprovođenje istrage srpskog tužilaštva, na koji je oslonjena i crnogorska istraga, Šaranović je angažovao Beograđanina Miloša Delibašića (29) da mu pomogne u organizaciji ubistva i nađe plaćenika koji će ubiti Bojovića.Delibašić je, navodno, u Budvu doveo Vranjanca Sašu Cvetanovića (33) koji je pristao za 15.000 do 20.000 evra da likvidira Bojovića.

Koljenšića sumnjiče da je u Srbiju ilegalno doveo Cvetanovića, koji je krajem avgusta uhapšen u podgoričkom naselju Tološi, a u januaru izručen srpskim vlastima. I Delibašić je nedavno izručen Beogradu, prenosi portal i dodaje da nisu izručeni zbog ubistva Bojovića već zbog drugih krivičnih dela zbog kojih ih je tražila Srbija.