Novosti

IDE NA BOLJE: Šumaher povremeno dolazi svesti

Legendarni vozač Formule 1pokazuje male znake napretka u oporavku od teške povrede zadobijene u nesreći krajem prošle godine na skijanju

Ostali sportovi
> 13:42h

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher pokazuje male znake napretka u oporavku od teške povrede zadobijene u nesreći krajem prošle godine na skijanju.

"Postoje trenuci kratke svesti i on pokazuje male znake napretka", izjavila je Šumaherova menadžerka Sabine Kem. Ona je dodala da "postoje trenuci kada je budan i svestan". "Naravno da nisam lekar, ali medicinski, postoji razlika između biti budan i svestan, odnosno imati sposobnost komunikakcije sa okruženjem. Ne želim da otkrivam detalje iz poštovanja prema njegovoj porodici, ali mi uopšte ne sumnjamo u sposobnosti Mihaelovih lekara, oni su stručnjaci u svojoj oblasti", izjavila je Kem. Prema njenim rečima, Šumaherovu porodicu najviše uznemirava citiranje pojedinih lekara u medijima i "njihove neistine". "Problem je kada autsajderi komentarišu", kazala je Kem. Četrdesetpetogodišnji Nemac, najbolji vozač u istoriji Formule 1, u veštačkoj je komi na klinici u Grenoblu od od 29. decembra, posle teškog pada na skijanju u francuskim Alpima, kada je glavom udario u stenu. Šumaher, bivši vozač Ferarija i Mercedesa, od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.